Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786

Beneficiile oţetului de mere


Oțetul de mere este unul dintre cele mai vechi  remedii na-turale cunoscute de oameni. Proprietățile sale curative au fost apreciate de însuși părintele medicinei Hipocrate care l-a folosit ca energizant și antibiotic.
Chiar dacă unele dintre ca-litățile care i se atribuie nu au fost deplin dovedite științific, în cele mai multe cazuri oțetul de mere a confirmat cele spuse din bătrâni.
Fiind obținut din unele dintre cele mai sănătoase fructe, oțetul de mere este bogat în minerale și oligoelemente vitale precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu dovedindu-se un agent eficient de combatere a  bacteriilor. Calitatea oricărui produs este dată de gradul de procesare prin care a trecut. În ciuda așteptărilor, cel mai sănătos oțet de mere este cel mai puțin aspectuos. Materialul organic aflat în suspensie indică faptul că este vorba de un oțet brut, nu de unul  filtrat tehnologic căruia i-a fost scăzută va-loarea nutritivă. Așadar, nu orice tip de oțet este la fel de sănătos motiv pentru care trebuie să studiați bine produsul înainte de a-l cumpăra din magazin. Se consideră că amestecul format din 50% apă și 50% oțet de mere este un tonic perfect pentru ten și o soluție potrivită pentru comba-terea mătreții, acneei sau negilor. Unii specialiști recomandă aplicarea soluției diluate pe scalp pentru a fi lăsată să se usuce iar alții recomandă aplicarea câtorva linguri de oțet brut cu o oră sau două înainte de clătire. 
O atenție deosebită trebuie să revină protecției ochilor, amestecul fiind destul de periculos. Totuși, în cazul unui astfel de contact clătiți din abundență  ochii cu apă. S-a constatat că oțetul de mere contribuie la scăderea în greutate.
Deși nu s-a explicat științific cauza acestui  lucru, se admite că fie acesta accelerează metabolismul fie crește capacitatea de ardere a caloriilor. De asmenea, oțetul de mere scade colesterolul rău din sânge. Nu mai puțin importante sunt beneficiile uzului intern al oțetului de mere. Acesta reglează disfuncționalitățile stomacului precum constipația sau diareea și reglează nivelul zahărului din sânge, contribuind la îmbunătățirea sănătății diabeticilor.
Un pahar de apă în care s-a adăugat o linguriță de oțet de mere consumat în fiecare zi este unul dintre remediile cele mai la îndemână pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru întărirea sistemului imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?