Atunci când vă confruntați cu dureri de urechi este indicat să consultați un medic specialist. Astfel puteți preveni eventualele urmări care pot apărea în timp. Motivele și cauzele care provoacă aceste dureri sunt multiple și diverse, un lucru este însă cert: acestea apar cu precădere toamna împreună cu anumite răceli. Atunci se află în interiorul căilor respiratorii și în zona gâtului multe bacterii. Acestea ajung prin cornetul acustic din zona traheelor, a nasului în urechea internă declanșând aici o inflamație. Pe lângă faptul că durerile pot deveni foarte puternice, acestea reduc simțitor auzul. Amețeli, febră sau sunete în ureche – acestea pot fi câteva din simptomele bolilor de ureche.
Acestea pot apărea și din cauza bețigașelor de ureche sau a apei, atunci când facem duș. De asemenea, îmbolnăviri ale dinților, ale mandibulei sau cele din zona gurii și/sau a nasului pot duce la dureri ale urechilor.
Tratamentul cu „săculeți” de ceapă
Durerile se manifestă de cele mai multe ori seara sau în timpul nopții. Puteți încerca să ameliorați durerile pe cale naturală cu ajutorul „săculeților” de ceapă.
Ceapa se taie mărunt în cubulețe, iar acestea se învelesc într-o cârpă curată din bumbac. Important este ca între ceapă și ureche să existe un singur strat din acest material, dar și ca „pachețelul” să fie mic. Cu ajutorul unei bentițe sau al unei căciuli, acesta se fixează pe urechea bolnavă. Pachețelul poate fi încălzit sau lăsat așa rece, în funcție de dorința dvs. În cazul în care durerile persistă și sunt mai puternice și a doua zi, este indicat și important să fiți consultați de un medic specialist. Un tratament corespunzător și luat la timp ajută ca eventualele urmări să fie evitate!