Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal a tăiat în carne vie și a luat măsuri dure în cazul celor implicați în incidentele apărute în timpul semifinalei din Cupa României la fotbal, dintre Dinamo Cîrligele și Energia Vulturu, meci întrerupt în minutul 81, la scorul de 1-5. În urma audierilor celor implicați în scandal, Comisia de Disciplină a AJF Vrancea a hotărât următoarele: echipa Dinamo Cîrligele nu va avea drept de a organiza meciuri pe teren propriu timp de 10 jocuri și a primit o penalitate financiară în valoare de 320 de lei; jucătorul Ioan Marin (Dinamo) a fost suspendat timp de 24 jocuri și va scoate din buzunar suma de 907 lei, Ionuț Istrate (Dinamo) a fost suspendat timp de 14 jocuri și a primit o penalitate financiară în va-loare de 625 de lei, jucătorul Adam Ciprian (Dinamo) – suspendat timp de un an de zile și o penalitate financiară de 2100 lei, jucătorul Paul Cherciu (Dinamo) – suspendat timp de un an de zile și o penalitate financiară de 2100 lei, jucătorul Adrian Milea (Dinamo) – suspendat timp de șase jocuri și o penalitate financiară de 220 de lei, jucătorul Mircea Cherciu (Dinamo) – suspendat un joc și o penalitate financiară de 32 de lei. Totodată, delegatul echipei Dinamo Cîrligele, Corneliu Cherciu, a fost suspendat timp de două luni și va scoate din buzunar suma de 440 de lei. Un alt jucător care a fost eliminat în semifinala Cupei României, Virgil Argeșeanu (Energia Vulturu), a fost suspendat un joc și a primit o pena-litate financiară de 32 de lei. Me-ciul dintre Dinamo Cârligele – Energia Vulturu se omologhează cu rezultatul de 1-5. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare de la data începerii campionatului 2011-2012. Cu drept de apel la Comisia de Apel în termen de cinci zile.
Un alt sistem competițional în sezonul 2011-2012
Asociația Județeană de Fotbal Vrancea a făcut publică structura competițiilor de fotbal la nivelul seniorilor în sezonul 2011-2012, iar întrecerile fotbalistice vor fi reorganizate, campionatul urmând să fie divizat în două părți. Actuala ligă a patra la fotbal va deveni Superliga Vrancei, iar formațiile clasate pe locurile 9-13 la finalul sezonului 2010-2011 al ligii a patra, dar și cele noi înscrise vor participa în cadrul campionatului județean. Asociația Județeană de Fotbal Vrancea invită delegații echipelor care au obținut dreptul de participare în Superliga Vrancei la Adunarea Generală a AJF Vrancea care va avea loc marți, 28 iunie, de la orele 17.00. Sunt așteptați reprezentanții echipelor Energia Vulturu, Viitorul Homocea, Voința Odobești, Voința Slobozia Ciorăști, FC Mărășești, FCM Adjud, Dinamo Tătăranu, Dinamo Cîrligele, Avîntul Jariștea, Unirea Å¢ifești, Flacăra Urechesti, FC Bălești, Unirea Milcovul, Victoria Gugești, Åoimii Mircești și CSM II 2007 Focșani.
Superliga Vrancei
Această competiție se adresează echipelor clasate pe locurile 1-8 în actuala ediție de campionat, dar care îndeplinesc și condițiile de joc necesare participării în campionat, respectiv gard împrejmuitor de minim 1,50 m înălțime, vestiare, bănci de rezervă, teren regulamentar. Această competiție va fi structurată pe două serii de opt echipe care se va disputa în două faze după cum urmează:
– faza I: se vor disputa 14 jocuri de clasament în sistem tur-retur în toamnă, această fază stabilind participantele în play-off pentru locurile 1-4 și play-out pentru locurile 5-8;
– faza a II-a: play off cu toate cele opt echipe clasate pe locurile 1-4 din ambele serii și care mai au de jucat doar 8 jocuri tur-retur cu cele 4 echipe din cealaltă serie. Această competiție se va disputa în primăvara anului 2012, perioadă în care se va disputa și Cupa României.
Play-out cu toate cele 8 echipe clasate pe locurile 5-8 din ambele serii și care mai au de jucat doar 8 jocuri tur-retur cu cele 4 echipe din seria cealaltă. Campioana județului va fi câștigătoarea play-off-ului, în timp ce ultimele trei echipe clasate în play-out vor retrograda în campionatul județean.
Campionatul județean
Această competiție se adresează echipelor clasate pe locurile 9-13 în actuala ediție de campionat dar și celor noi înscrise și totodată cu buget restrâns. În același timp, în vederea diminuării masive a costurilor de participare, AJF Vrancea a analizat cu atenție situația geografică a județului și a concluzionat că dispunerea echipelor în cinci serii geografice poate aduce mai multe echipe participante, mai ales că ta-xele de participare reprezintă 50% din taxele practicate în acest moment la Liga a patra. Proiectul acesta va fi aplicat doar dacă în cele cinci zone geografice se vor aduna minim 5 echipe care vor juca 2 tururi și 2 retururi, câștigătoarea seriei urmând să participe la un play-off pentru promovarea în Superligă, alături de cele trei echipe care s-au clasat pe ultimele trei locuri în play-out din Superligă.