După aproape 15 ani de la primul animal clonat, devine tot mai frecventă întrebarea – dincolo de problemele legate de morală – dacă se poate folosi în alimentație carnea provenită de la animale clonate. Rezervele consumatorilor se leagă de posibile riscuri asupra sănătății – pentru că nu se cunosc efectele pe termen lung – dar și de protecția mediului. Pe de altă parte, se pare că animalele clonate suferă de anumite boli sau trăiesc mai puțin, potrivit Forbes Romania. Problema nu este însă deloc simplă, mai ales că există chiar un dezacord major între Parlamentul European si Consiliul UE legat de alimentele derivate din animale clonate si nanotehnologie. Consiliul si Comisia sunt de acord cu interzicerea alimentelor provenite de la animale clonate, dar nu doresc extinderea interdicției la descendenții acestora. Pe de altă parte, nu există reguli care să interzică alimentele derivate din animale clonate la nivel european. Conform unui regulament din 1997, în vigoare la momentul actual, alimentele derivate din animale clonate trebuie autorizate înaintea comercializării, dar nu și alimentele derivate din descendenții acestora.