Corpul uman deține peste 70% apă. Astfel ne putem da seama cât de importantă este aceasta pentru organismul nostru. Nu doar lichidul este de mare însemnătate, ci și mineralele și oligoelementele pe care acesta le deține. Toate aceste fapte și nu numai, reprezintă un motiv în plus pentru care ar trebui să ne îndreptăm atenția asupra apei, pe care o consumăm și să ne punem câteva întrebări.
Este apa scumpă mai bună decât cea ieftină?
Nu prețul este decisiv în stabilirea calității apei minerale. Este adevărat că apa etichetată de marii și binecunoscuții producători este de regulă bogată în minerale și de bună calitate, însă consumatorul nu plătește numai produsul, ci și transportul și publicitatea acestuia. Astfel, apa minerală dintr-o regiune mai apropiată se poate găsi la jumătate de preț și la aceeași calitate. În orice caz, indicat este să aruncăm o privire asupra etichetei, pe care putem vedea ce substanțe conține apa repectivă și să ne îndreptăm mai puțin atenția asupra prețului.
Apa naturală cu sau fără acid?
Această decizie ține de fapt de gustul fiecăruia. Chiar dacă apa minerală ajută la o digestie mai bună și mai rapidă și are un efect pozitiv asupra circulației sanguine și asupra sistemului nervos, nu înseamnă că apa plată este mai puțin sănătoasă.
Câtă apă ar trebui să consumăm zilnic?
Consumul mediu de lichide ar trebui să fie de minim un 1 litru și jumătate pe zi. Pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 2 și 6 ani sunt suficienți 700 ml / zi, iar tinerii începând de la 13 ani ar trebui să consume aproximativ 1.300 ml. În cazul în care facem efort fizic, indicat este să dublăm cantitatea sau cel puțin să o mărim. Experții sunt de părere că important este să ne luăm „portia” zilnică nu deodată sau la intervale scurte de timp, ci împărțită pe tot parcursul zilei. Setea este un semnal de alarmă pe care ni-l dă corpul atunci când se simte deshidratat.