Ediția: Sâmbătă 11 Ianuarie 2025 Nr. 6790
Ediția: Sâmbătă 11 Ianuarie 2025 Nr. 6790

Consolidarea sistemului imunitar


Pentru a da randament, organismul nostru are nevoie de o consolidare a sistemului imunitar pentru a face față cum trebuie dereglărilor de orice fel.
 
Modalități de consolidare a sistemului imunitar:
– o dietă atentă – ce nu cuprinde băuturi pe bază de cafeină, produsele rafinate și zaharoase. Mâncați mai multe fructe și legume proaspete. Apa potabilă ajută la eliminarea toxinelor. Luați multivitamine și vitamina C zi de zi.
– acordați îngrijire organismului dumneavoastră – asigura-ți-vă că vă odihniți atât cât este necesar și efectuați exerciții fizice. Ideale sunt 7-8 ore de somn. 
– acordați grijă minții – vizionați filme care vă binedispun, învățați să meditați sau faceți exerciții de yoga pentru a supraviețui din punct de vedere psihic stresului.
Există câteva substanțe nutritive ce merită a fi luate în considerare pentru dieta noastră, pentru reducerea bolilor:
– vitamina C – este un catalizator primar imun, deoarece are efect de stimulare a sistemului imunitar poate mai mult decât oricare altă substanță nutritivă. Această vitamină ne protejează într-o manieră puternică organismul, dar nu trebuie luată în cantități exagerate.
– vitamina E – este un antioxidant important pentru un sistem imunitar sănătos. Aceasta stimulează producerea de celule ucigașe naturale, distrugând germenii și celulele canceroase.
– carotenoidele – beta-carotenul combate infecțiile celulelor. Organismul nostru transformă beta-carotenul în vitamina A care are proprietăți anticancerigene și de stimulare a funcțiilor imune.
– bioflavonoidele – ajută sistemul imunitar să protejeze celulele organismului împotriva poluanților de mediu;
– zincul – crește producția de celule albe sanguine care luptă împotrivă infecțiilor;
– usturoiul – poate acționa ca un antioxidant care reduce acumularea de radicali liberi în sânge;
– seleniul – este un mineral ce imobilizează lupta celulelor împotriva cancerului;
– acizii grași Omega-3 – s-a constatat că acești acizi din peștele gras, precum somonul, tonul sau macroul, acționează în calitate de stimulatori imunitari prin creșterea activității de fagocite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?