Ediția: Marți 7 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Marți 7 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Remedii naturiste împotriva răcelii


Pentru că sezonul rece încă nu s-a încheiat și suntem predispuși răcelilor din cauza vremii nefavorabile, vă prezentăm câteva remedii naturale pentru a păstra la distanță microbii. Remediile naturale au fost dintotdeauna folosite pentru a trata diferite afecțiuni. Spre exemplu, pentru durerile de urechi se folosește o felie de ceapă tăiată în jumătate și pusă într-o batistă. Ceapa este antiinflamatoare, antibacteriană, acționând în momentul în care în organism există o infecție. Oțetul și hârtia maro au fost folosite de decenii la vindecarea gâtului inflamat. Se udă hârtia cu oțet și apoi se aplică pe zona pe care doriți să o tratați. Tot pentru dureri în gât, încercați ceaiul cu jujube și vitamină C. Morcovii sunt eficienți pentru durerile de cap. O salată simplă vă ajută să scăpați de insuportabilele dureri de cap. Fitonutrientii precum beta-carotenul din morcovi, poate reduce inflamarea din vasele de sânge de la nivelul creierului.
Pentru prevenirea unei răceli, luați vitamina C și beți mult suc de portocale, grapefruit, piersici și consumați ardei roșu sau alte alimente bogate în vitamina C.
De regulă, fructele cu coajă lemnoasă nesărată precum migdalele, oferă organismului nostru energie. În plus, stafidele și caisele uscate sunt la fel de bune.
Usturoiul contribuie la scăderea problemelor nazale din timpul unei răceli.
Pentru sângerările nazale, sunt recomandate frunzele verzi. Aerul uscat din interiorul locuinței, combinat cu strănutul poate conduce la sângerări nazale. Verdeturile kale și collard au cel mai mare conținut de vitamină K, urmate de spanac. Ca remediu pentru sângerări nazale puteți folosi și coada șoricelului. Pentru tuse, este bun și cimbrul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?