Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Varietatea speciilor de bostan


„Gigantul” decorativ este înrudit cu anumite specii de castraveți și pepeni și există peste 200 de sortimente comestibile și multe altele care sunt renumite pentru frumusețea culorilor, jucând astfel un rol decorativ.
 
Dovlecelul
Dovlecelul este unul dintre cele mai răspândite și cunoscute sortimente. Acesta se găsește în piețe, în magazine sau în grădinile oamenilor în două culori: verzi și galben. Fripturile, garniturile, grătarele sau supele primesc un gust deosebit, dacă adăugăm și felii sau cubulețe de dovlecel. În funcție de cât de copt este acesta coajă poate fi îndepărtată sau mâncată.
 
Rondini
Rondini, o altă specie a bostanului, se recoltează în luna iulie și se prepară de regulă ca și ghiveci de legume. Aroma acestuia se intensifică odată ce este încălzit sau gătit și deține foarte puține calorii.
 
Patisson
Această specie poate atinge lungimea de 15 cm și sunt mai gustoși dacă îi servim în starea lor naturală. Datorită faptului că nu trebuie să îndepărtăm coaja, această legumă este potrivită pentru prepararea umpluturilor (în cazul ardeilor spre exemplu).
 
Bostanul pentru Halloween
Bostanul specific Halloween-ului, binecunoscut în America sub denumirea de „pumpkin”, poate ajunge și până la 30 kg greutate, este de regulă rotund sau oval și are o nuanța de galben intens. Pulpa fructului se folosește la preparate culinare precum supele sau sub formă de piure. De cele mai multe ori, întrebuințarea lui este drept decorațiune de Ha-lloween.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?