Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Întrebuinţări ieşite din comun ale usturoiului


Omenirea a utilizat usturoiul de mii de ani în alimentație, pentru a-și recăpăta sănătatea și pentru a alungă spiritele malefice. Această plantă din familia liliaceelor, cu gust și miros caracteristic, poate fi însă mai mult decât un simplu condiment sau ingredient.

Câteva dintre utilizările neobișnuite care i se oferă usturoiului sunt prezentate succint în cele ce urmează:
1. Tratament pentru acnee. Dacă soluțiile tradiționale pentru combaterea acneei nu dau roade încercați tratamentul cu usturoi. Acesta are capacitatea, printre altele, să purifice sângele, răsfrângând efectele sale benefice asupra întregului organism. Pentru tratarea acneei frecati zonele afectate cu usturoi crud sau doar cu sucul obținut prin pisare.   
2. Pesticid de grădină. Multe dintre pesticidele pentru grădină conțin substanțe chimice nocive, dăunătoare plantelor și celor care le consumă. O alternativă ecologică o reprezintă usturoiul preparat cu puțin săpun și piper. Compoziția este întrebuințată uneori în cazul legumelor, pentru a fi ținute la distanță animalele sălbatice (iepuri, căprioare etc)  
3. Usturoiul că adeziv. Atâta vreme cât aveți în frigider o grămadă de căței de usturoi nu puteți spune că duceți lipsă de lipici. Prin pisare, bulbii eliberează un suc de consistență lipicioasă folosit în vechime de chinezi că adeziv. Sucul de usturoi lipește materiale ușoare, precum hârtia, dar și unele mai grele, cum sunt bucățile de sticlă. 
4. Usturoiul că produs cosmetic. Poate părea o glumă, însă produsele cosmetice pe bază de usturoi există și sunt deosebit de funcționale. Oricine poate să conceapă o loțiune pentru curățarea tenului din puțin extract de usturoi, lămâie, apă, oțet de mere și flori de levănțică. De asemenea, pentru îngrijirea părului și sănătatea scalpului puteți realiza o loțiune din suc de usturoi, apă, vodkă și rozmarin. Înainte de întrebuințare, administrați o cantitate mică, diluată, pe braț pentru a verifica dacă apar semnele unei reacții alergice. 
5. Povestea potrivit căreia vampirii se tem de usturoi are un sâmbure de adevăr, cel puțin dacă avem în vedere țânțarii deranjați de compușii din această plantă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?