Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Ridicările auto merg pe profit


Serviciul de Ridicări Auto din cadrul Primăriei Focșani a ridicat de la începutul lunii iunie și până în prezent nu mai puțin de 604 mașini parcate neregulamentar. Asta înseamnă pentru bugetul local un venit de 181.375 de lei.

Angajații Primăriei au ridicat peste 600 de mașini în mai puțin de cinci luni de la înființarea serviciului. Taxa de ridicare a unui autoturism este de 300 de lei, astfel că focșănenii care au ghinionul să fie prinși cu mașina parcată neregulamentar trebuie să scoată ceva bani din buzunar pentru a-și recupera mașina. Marius Pop, șeful Serviciului de Ridicări Auto spune că cea mai scumpă mașină de recuperat a fost, culmea, o Dacie Papuc. Proprietarul a lăsat-o parcată într-un loc în care staționarea este interzisă, mașina a ajuns în parcul auto din strada Răsăritului unde a așteptat aproape o lună să fie preluată. La final, proprietarul a avut de plătit aproape 1.000 de lei. Chiar dacă au fost ridicate multe mașini, un singur proprietar s-a simțit nedreptățit și a depus o contestație. Marius Pop susține că nu se fac diferențe între mașini și că orice autovehicul parcat neregulamentar este luat la solicitarea Poliției Locale. „Orice mașină poate fi ridicată, chiar dacă este de teren. Am luat și Land Rover, Q7 sau Touareg. În comparație cu sumele încasate de la firma anterioară de ridicări, încasările sunt mai mari acum „, ne-a declarat șeful Serviciului de Ridicări.
Cu toate că unii și-ar dori o frecvență mai mare a ridicărilor, acest lucru este aproape imposibil. Consilierii locali au ridicat problema că atunci când acest serviciu era asigurat de o firmă privată, erau ridicate mai multe mașini. „Mai mult de 6-7 mașini pe zi nu au fost ridicate niciodată. Chiar și atunci când era firma de ridicări, frecvența era aceeași. Pe timpul nopții avem un echipaj format dintr-un agent de la Poliția Locală și unul de la Circulație. Ei primesc sesizări pentru ridicarea mașinilor care ocupă locurile private”, ne-a spus Ion Gheorghe, șeful Poliției Locale. Mașina de ridicări auto ridică un autoturism parcat neregulamentar după șase minute, o duce la parcul din strada Răsăritului și iese din nou pe traseu. Serviciul funcționează 24 de ore pe zi și nu de puține ori angajații sunt agresați sau înjurați de proprietari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?