Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Peste 18 mii de şoferi cu viteza în sânge


Viteza este în continuare una dintre cele mai mari pasiuni ale șoferilor. O statistică întocmită de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Ruriere arată că, în primele nouă luni ale acestui an, aproape 400 de șoferi au rămas pietoni pentru că au depășit limita de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră, iar alți peste 18 mii de șoferi au primit amenzi pentru că au depășit limita de viteză. Polițiștii spun că în urma acțiunilor desfășurate s-a reușit reducerea numărului de accidente grave cauzate de viteza excesivă.

Viteza face în continuare victime în trafic. În primele nouă luni ale acestui an, numărul șoferilor care au dat cu subsemnatul la poliție pentru că au depășit limita de viteză a crescut față de aceeași perioadă a anului 2010. Mulți dintre ei     și-au permis prea mult și nu au scăpat doar cu amenzi ci s-au ales și cu permisele reținute. Potrivit polițiștilor din cadrul Serviciului Poliției Rutiere (SPR), în primele nouă luni ale acestui an, 390 de șoferi au rămas fără permisele de conducere pentru că au depășit limita de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. Aceștia au stat pe tușă timp de 90 de zile.
În timp ce câteva sute de conducători auto au rămas pietoni, alte câteva mii de șoferi au primit sancțiuni pentru aceeași abateri.
Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul SPR ne-a precizat că 518 șoferi au primit amenzi pentru că au depășit limita de viteză cu valori cuprinse între 41 și 50 de kilometri la oră. Alți 1734 au depășit regimul legal de viteză cu valori cuprinse între 31 și 40 de kilometri pe oră, iar 5.287 au depășit limita de viteză cu valori cuprinse între 21 și 30 de kilometri la oră. Cei mai mulți dintre șoferii sancționați pentru viteză, respectiv 11.519 au depășit regimul de viteză cu valori cuprinse între 10 și 20 de kilometri la oră. Numărul sancțiunilor aplicate anul acesta pentru depășirea limitei de viteză este mai mare decât anul trecut, iar oamenii legii spun că numărul accidentelor grave de circulație cauzate de viteza excesivă a scăzut. „În urma activităților specifice desfășurate cu aparatele radar, numărul sancțiunilor aplicate în primele nouă luni ale acestui an pentru depășirea limitei de viteză a crescut față de aceeași perioadă a anului 2010. Totodată, în perioada menționată, pe raza județului Vrancea s-au înregistrat mai puține accidente grave, pe fondul vitezei neadaptate. Astfel, în primele nouă luni ale acestui an s-au înregistrat 12 accidente grave (-17) soldate cu 3 morți (-5) și 13 răniți grav (-15)”, ne-a spus inspectorul Manea.

Recordul de viteză, stabilit de un șofer din Neamț

Cea mai mare viteză cu care s-a circulat pe drumul european, în Vrancea, a fost de aproape  200 de kilometri pe oră. Vitezomanul, de loc din Neamț, a fost depistat la începutul lunii aprilie a.c., între Focșani și Garoafa.
Bolidul condus de Ovidiu T., un BMW cu mulți cai putere, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu o viteză de 194 de kilometri pe oră, între Focșani și Garoafa. În această zonă, viteza maximă este de 100 de kilometri pe oră, iar șoferul vitezoman avea la bord 194 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că depășise viteza cu aproape 100 de kilometri pe oră. Åžoferului i-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional. El a rămas pieton pe o perioadă de 90 de zile, iar amenda aplicată  fost în va-loare de 600 lei. Polițiștii spuneau atunci că vitezomanul nu a recunoscut că gonea pe drumul european cu aproape 200 de kilometri la oră și a spus că radarele nu funcționează. El a mai fost sancționat și cu alte ocazii tot pentru că a depășit limita de viteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?