Sucul de cartofi se obține la fel ca și celelalte sucuri : prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spălați în prealabil. Este recomandat să fie consumat atunci când este foarte proaspăt, deoarece el se oxidează rapid și își pierde o parte din calitățile terapeutice. Constituie unul din cele mai blânde remedii, având efecte calmante, antiacide și ușor depurative.
Studii recente au arătat că sucul foarte proaspăt de cartof conține anumite substanțe înrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltării tumorilor, de oprire a proliferării virusurilor hepatice, efecte hipotensoare și anticoncepționale. Acest remediu are mai multe aplicații și anume:
Obezitatea: O jumătate de pahar de suc de cartofi băut cu un sfert de oră înainte de fiecare masă (indiferent cât de săracă din punct de vedere cantitativ ar fi masa respectivă) are efecte de inhibare a apetitului alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimulează din plin procesele de eliminare, ceea ce determină o accelerare a procesului de slăbire.
Hepatita virală A, B, C: Pentru aceasta se bea de două ori pe zi o combinație formată dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de pătrunjel și trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura durează vreme de 30 de zile, cu o pauză de 10 zile, după care se poate relua. Efectele în tratarea hepatitelor, cro-nice sau acute, sunt extraordinare.
Constipații ușoare, reumatism: Pentru tratarea acestora se bea jumătate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 săptămâni. Pentru a face gustul puțin mai suportabil, puteți adauga și suc de morcov.
Scorbut: Sucul de cartofi este în această afecțiune unul din cele mai puternice și mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, în sezonul rece.
Cancerul gastric: Se bea câte un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai blând și un efect mai puternic, se poate dilua cu suc de morcov.
Efecte și mai puternice se obțin cu următoarea combinație (care are o eficientă foarte mare și în cazul gastritei): se face următorul amestec de sucuri : 100 ml cartofi + 100 ml varză + 500 ml morcov. Se bea această cantitate pe parcursul unei zile. În ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, băut în cure de 20 de zile, are efecte excepționale pentru aceste afecțiuni. Dacă simțiți că vă este greu să beți foarte mult din această combinație, puteți înjumătăți cantitatea zilnică.