Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Elita culturală s-a întâlnit la Mărăşeşti


Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din Mărășești a găzduit, duminică, prima ediție a Festivalului de Creație Literară „Constantin Ghiniță”. Într-o atmosferă călduroasă și prietenoasă, și-au dat întâlnire cei mai îndrăgiți scriitori și oameni de cultură din Vrancea. A fost prezent inclusiv Vasile Tărâțeanu, scriitor din Chișnău. Evenimentul a fost deschis de profesorul Virgil Răileanu, organizator al acestui eveniment cultu-ral. A urmat apoi discursul profesorului adjudean Adrian Botez, unul dintre cei trei inițiatori ai acestei prime ediții, alături de Cătălin Mocanu și Paul Spirescu. Participanții au povestit întâmplări despre Constantin Ghiniță, ocazie cu care s-au citit în premieră, poezii ale acestuia, păstrate în colecția personală a unui prieten.
Partea a doua a evenimentului a coincis cu organizarea celei de-a XI-a ediții a Salonului Literelor Vrâncene, cu tema „Vrancea culturală văzută de alți ochi”.
Lansările de carte au fost și ele numeroase. Scriitorul Gheorghe Andrei Neagu a prezentat cartea „Din cele patru zări”, semnată de Marina Raluca Baciu, Adelina Bălan, Raluca Dumitrache și Alexandra Herghelegiu. La evenimentul de duminică au participat și elevii școlilor din Mărășești, care au oferit publicului un moment poetic, dar și unul muzical. „Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la eveniment. Ca de obicei, părăsim Mărășeștiul plutind, și nu călcând. Așteptăm cu nerăbdare cea de-a doua ediție a acestui Festival de creație”, a declarat poeta Mariana Vicky Vârtosu.
Prima ediție a Festivalului Național al Poeziei „Constantin Ghiniță” a fost  organizat la inițiativa și cu sprijinul Direcției de Culte Cultură și Patrimoniu Vrancea, Asociația Culturală „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Liga Scriitorilor din România – filiala Vrancea și Salonul Literar Vrancea. Primăria orașului Mărășești și Consiliul Local din Mărășești au contribuit cu fonduri pentru organizarea evenimentului cultural. Profesorul Virgil Răileanu s-a ocupat îndeaproape de organizarea acestuia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?