Sumele cheltuite pentru spectacole, cultură, recreere în București au costat anul acesta peste 280 milioane de lei iar toate acțiunile similare organizate la Focșani au fost de câteva milioane de lei. La fel ca la București, Cluj sau Iași, oamenii din Focșani și din celelalte localități ale județului merită să beneficieze de spectacole cu artiști români și străini, de la muzică populară, apreciată de cei mai în vârstă, la ultimele genuri muzicale apreciate de adolescenți.
Cele mai mari sume alocate de Primăria Focșani și Consiliul Județean sunt pentru activitățile emblematice ale județului și pentru tradiționala sărbătoare a trecerii dintre ani. În mod tradițional, spectacolele din Piața Unirii se organizează cu ocazia Zilelor Municipiului Focșani, a Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus, Festivalului Național Cântece de viță veche și nouă, Târgul Național al Meșterilor Populari sau de Ziua Europei.
Programul de manifestări de la Bachus a cuprins acțiuni precum concursul Național de Vinuri „Bachus” 2017, degustări de vinuri alături de somelieri celebri în Piața Unirii, expoziție de vinuri la Casa Armatei. Sumele de bani alocate diferă în funcție de amploarea acțiunilor, de obiectivele urmărite de organizatori. O valoare medie ar fi de circa trei milioane lei pentru acțiunile organizate în acest an la Focșani. Trebuie menționat însă că bugetele pentru acțiuni precum Zilele Focșaniului sau Festivalul Bachus cuprind numeroase manifestări culturale, cu invitați străini. De altfel, în numeroase rânduri, autoritățile locale au precizat că aceste acțiuni sunt dedicate promovării județului nostru atât în plan local, național cât și internațional.
De menționat că ecourile manifestărilor de la Bachus 2017 s-au regăsit în presa de specialitate din România, care a remarcat eforturile administrației județene de a promova interesele producătorilor de vinuri din cea mai mare podgorie a României, dar și pe site-uri străine unde au scris membri ai juriului de la Bachus. De altfel, cei trei mari campioni ai Concursului Național de Vinuri „Bachus” 2017 vor fi promovați și prin înscrierea probelor de vinuri la trei mari concursuri internaționale, de la Beijing, Dusseldorf și Verona.
Ultimul spectacol din an organizat de autoritățile locale are loc de Revelion. De fiecare dată, la cumpăna dintre ani, Piața Unirii și Bulevardul Unirii se umplu de vrânceni veniți să întâmpine noul an uitându-se la focurile de artificii și la spectacole. Unii vin cu șampanie, alții cu lampioane pe care le înalță în speranța unui an nou mai bun. Și adevărul este că, în ciuda cârcotașilor, și vrâncenii au dreptul la distracție!