Unele aplicații ale Microsoft Corporation vor putea să dispară în viitorul apropiat de pe computerele utilizatorilor, urmând să fie eliminate chiar de firmă, printr-o conexiune internet cu comandă de la distanță, informează site-ul Windows Store, prin intermediul căruia Microsoft intenționează să-și vândă aplicațiile. Se va recurge la eliminarea unor programe, după cum explică cei de la Microsoft, în caz de fraudare a licenței sau atunci când aplicația ar reprezenta o amenințare pentru securitatea calculatorului unui utilizator sau altul.
Microsoft promite să restituie valoarea programelor eliminate de la distanță, prin introdu-cerea sumei aferente în magazinul său online pentru proprietarul păgubit. În schimb, informațiile din computerele utilizatorilor care vor fi eliminate odată cu programul Microsoft se vor pierde, neputând face obiectul unor despăgubiri. Potrivit Microsoft, responsabilitatea pentru securitatea datelor revine exclusiv proprietarului de calculator.
Versiunea de test Windows Store urmează să fie lansată expe-rimental în luna februarie a anului viitor, simultan cu cea mai recentă versiune beta OC Windows 8. Microsoft nu este prima companie care practică eliminarea de la distanță a unor aplicații din computerele clienților săi. Anterior, gigantul internet Google a inițiat eliminarea programelor nedorite de pe smartphone /telefoane inteligente/. O funcție similară există și la iOS, care operează gadgeturile Apple.