Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Şoferii băuţi au provocat 16 accidente de circulaţie


Mulți dintre șoferii vrânceni se urcă la volan, chiar dacă sunt sub influența băuturilor alcoolice. Pentru a preveni producerea unor accidente de circulație, Poliția Rutieră Vrancea desfășoară, periodic, activități pentru depistarea conducătorilor auto inconștienți.
Astfel, în perioada 15 decembrie 2011 – 8 ianua-rie 2012, vor fi organizate, zilnic, acțiuni pentru depistarea șoferilor care urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Conducerea autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului reprezintă un real pericol pentru siguranța traficului rutier. De multe ori, șoferii aburiți de acool au provocat accidente rutiere grave.
În timpul acțiunilor desfășurate în 2011 pe această linie, au fost depistați 429 conducători de autovehicule băuți, cărora le-au fost reținute permisele de condu-cere pentru 90 de zile și li s-a aplicat o amendă de 603 lei. Alți 236 conducători auto au fost cercetați penal pentru conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală, iar 16 conducători auto au fost cercetați pentru că au refuzat să sufle în aparatul etilotest sau să li se recolteze probe biologice.

16 șoferi băuți implicați în accidente

Polițiștii de la Rutier spun că în cursul acestui an, pe raza județului s-au  produs 16 accidente de circulație în care au fost implicați conducători de autovehicule băuți. 10 persoane au suferit răni grave și tot atâtea au fost rănite ușor. „Pentru prevenirea unor evenimente similare în pragul Sărbătorilor de Crăciun, precum și în preajma Anului Nou, polițiștii vor fi la datorie și vor verifica șoferii cu privire la consumul de băuturi alcoolice, a drogurilor sau a substanțelor interzise ori a medicamentelor cu efecte similare”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
Poliția Rutieră sfătuiește conducătorii auto ca în cazul urmării unor tratamente medicale, să se informeze dacă le este afectată capacitatea de a conduce, iar în caz afirmativ să nu conducă autovehicule pe drumurile publice sau să folosească diverse utilaje. De asemenea, medicii de familie sau specialiști care eliberează rețete pacienților, indiferent de diagnosticul acestora, trebuie să avertizeze persoana în cauză cu privire la efectul tratamentului asupra capacității de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cazul în care nu sunteți sigur despre efectul tratamentului, este recomandat fie să studiați cu atenție prospectul, fie să întrebați medicul sau farmacistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?