Sucul de roșii este indicat tuturor pentru proprietățile sale de dezintoxicare a organismului, datorită conținutului ridicat în pectină, substanță care are proprietatea de a absorbi toxinele intestinale. Roșiile conțin apă (90%), proteine, lipide, hidrați de carbon, minerale (sodiu, potasiu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier), vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, K), acizi organici etc. Prin bogăția în săruri minerale, în special calciu și fier, ajută în cazurile de astenie și anemie.
Sucul de roșii ajută la regenerarea organismului prin conținutul său bogat în aminoacizi, săruri minerale, enzime și vitamine, cu condiția să fie preparat proaspăt și fără conservanți. Are rol răcoritor, revitalizant, energetic, remineralizant, antiinfecțios, dezintoxicant, ce ușurează digestia, reprezentând un bun echilibrant celular.
Roșiile sunt remineralizante, revitalizante, digestive, stimulatoare ale secreției de suc gastric și pancreatic, dezintoxicante și alcalinizante ale sângelui.
Nutriționiștii recomandă consumul de roșii în diverse afecțiuni: hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicații cronice, epidemii, diabet zaharat, hipertensiune arterială, astenie etc.