Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Toastul franţuzesc


   Dacă nu ar fi fost gustos și practic, cu certitudine toastului franțuzesc nu i-ar fi mers vestea până dincolo de ocean. E drept, internetul nu cunoaște bariere geografice, însă nici interesul oamenilor pentru rețetele care le dezmiardă simțurile de la primele ore ale dimineții.
Despre ce este vorba pe scurt: feliile de pâine se tăvălesc prin amestecul format din câteva ouă bătute cu lapte sau smântână, se adaugă un vârf de cuțit cu sare, după care se pun la prăjit la foc mic până când ambele părți sunt rumenite uniform. Dacă aveți pâine din ziua precedentă este recomandat să o folosiți pe aceasta mai mult decât pe cea proaspătă.
   Când toate sunt gata le serviți cu ketchup, maioneză sau orice sos pe gustul dumneavoastră, iar pentru mai multă consistență cu bacon, carne de vită, șuncă sau brânză. Există și o a doua posibi-litate, anume să realizați mici dulciuri cu care să vă surprindeți familia. Gustul toastului franțuzesc poate fi ajustat cu ajutorul zahărului, untului, fructelor, siropului sau altor ingrediente. Ca să vă dăm și niscaiva idei, rețineți că feliile rumenite se combină grozav cu gemul, untul de arahide, mierea, marmelada și chiar înghețata, ciocolata sau frișca.
 
Originea toastului franțuzesc

   Cărui popor să îi purtăm recunoștință pentru toastul franțuzesc? În ciuda aparențelor, toastul franțuzesc are doar o legătură indirectă cu francezii. Acest obicei culinar este o moștenire din vremea strămoșilor români, perpetuată până în evul mediu și iată chiar până în zilele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?