Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Organismul poate fi detoxifiat cu ajutorul plantelor?


   Cu siguranță, răspunsul este afirmativ. Toxinele și substanțele străine din țesuturile noastre pot duce la îmbătrânire prematură și pot provoca boli și durere. Plantele sunt benefice pentru detoxifiere în cazul în care organismul dumneavoastră nu poate să elimine eficient cantitățile mari de toxine.
   Organismul uman poate fi intoxicat de pesticide, aerul poluat ce ne înconjoară, mate-riale plastice, produse farmaceutice, detergenți, solvenți, alcool (în cantități mici), conservanți, coloranți alimentari, produse chimice, vopsele de păr, etc. Este recomandat ca înainte de a apela la ajutorul plantelor să consultați medicul de familie și să vă documentați pentru a evita efectele nedorite.
   Corpul nostru poate să elimine toate toxinele, însă când acestea sunt prezente în sânge în cantități mari sau sunt foarte pu-ternice are nevoie de un ajutor. În cazul de față, cel oferit vine din partea plantelor, lăsate de natură cu diferite funcții curative întrebuințate și în industria farmaceutică. Întrucât corpul nostru este înțelept, acesta stochează toxinele în celulele adipoase pentru a nu afecta funcționalitatea organelor vitale. Din acest motiv, unii oameni devin adesea bolnavi după ce pierd rapid în greutate. În scenariul cel mai pesimist, to-xinele din organism circulă prin artere și se depun în țesuturile musculare sau, mai rău, în cele care formează organele. De multe ori, toxinele acționează precum radicalii liberi, cauzând leziuni tisulare.
   Ficatul depozitează vitaminele, sintetizează acizii grași și este cel mai important organ. El diluează substanțele toxice, deșeurile metabolice, pesticidele și alcoolul, acestea fiind eliminate în cele din urmă de rinichi.
 
Printre cele mai bune plante detoxifiante se regăsesc:
   Păpădia este un diuretic primar, compensează umezeala, drenează fluidele limfatice și reduce edemul (umflătura nedureroasă rezultată din infiltrarea unui lichid seros într-un țesut celular subcutanat). Una dintre cele mai amare ierburi, gențiana, stimulează fluxul de bilă și curăță toxinele din ficat.
   Feniculul este o plantă versatilă, care armonizează sto-macul, ameliorează spasmul intestinului gros (spasmul este o contracție involuntară a unui mușchi sau a unui nerv), îmbunătățește funcțiile rinichilor, ameliorează tusea și stimulează sistemul imunitar. Bujorul alb reglementează ciclul hormonal și stabilizează emoțiile, ameliorează crampele și spasmele oriunde în organism. Pielea are o importanță majoră în procesul de detoxifiere. Aerul condiționat oprește procesul de transpirație prin care organismul nostru elimină toxinele.
   Cea mai eficientă metodă de a elimina toxinele constă într-o transpirație bună. Plante ca ghimbirul sau lavanda sunt cunoscute pentru efectele de stimulare a glandelor sudoripare. Rinichii și vezica urinară sunt, de asemenea, vitale în eliminarea toxinelor acumulate de ficat. În timp ce funcțiile sistemului renal pot fi menținute cu ierburi tonice, există și plante puternic diuretice (păpădia, pătlagina de apă) care vor stimula direct rinichii pentru a elimina din organism substanțele nocive.
   Întrucât indicațiile plantelor folosite în procesul de detoxifiere se bazează în principal pe cunoștințe tradiționale acumulate de peste mii de ani de chinezii care au aprofundat tratamentele naturiste, este recomandat să vă documentați și să nu ezitați să vă consultați medicul pentru a evita efectele nedorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?