Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Copii din mame surogat


   Cuplurile cu probleme de fertilitate ar putea avea urmași, totuși. Un proiect de lege care va reglementa nașterea prin procedura unei mame purtătoare și fertilizarea cu terț donator așteaptă așteaptă aprobarea.
Potrivit proiectului de lege, la asistența medicală în domeniul reproducerii umane pot apela numai cuplurile sau femeile singure, diagnosticate cu infertilitate sau pentru a se evita transmiterea unei maladii la copil sau la un membru al cuplului.
   Medicii specialiști susțin că acest proiect este binevenit pentru cuplurile care nu pot avea copii, oferindu-le o șansă în plus. „Este o șansă în plus pentru familiile care nu pot avea copii. Important e ca micuțul să crească într-un mediu de familie care să îi ofere grija cuvenită. Noi, ca medici ginecologi, nu ne opunem acestui proiect legislativ. Este dreptul fiecărei femei care nu poate avea urmași să își aleagă metoda prin care dorește să obțină acest lucru”, este de părere un medic ginecolog din Focșani.
   Unele femei sunt reticente în ceea ce privește mama surogat. „Nu am copii, dar nu cred că aș apela la o mamă surogat. Aș prefera să adopt un copil. Probabil că aceasta ar fi ultima metodă, cu mama surogat, dacă aș afla că nu pot avea copii. Nu aș vrea ca o altă femeie să suporte ceea ce ar trebui eu să suport. Este împotriva firii. Prefer să devin părintele unui copil abandonat”, spune Mădălina, de 28 de ani, din Focșani.
   Potrivit proiectului legislativ, vârsta mamei purtătoare trebuie să fie cuprinsă între 18 și 40 de ani, iar cea a mamei beneficiar între 18 și 47 de ani. Cuplurile care vor apela la mamele surogat vor încheia un contract la notar. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?