Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Strada Brăilei intră în reabilitare


   Membrii Consiliului Local au adoptat ieri în plen proiectul de hotărâre ce vizează refacerea infrastructurii pe strada Brăilei, tronsonul de la Big până la sensul giratoriu cu strada 1 Decembrie. Banii necesari pentru lucrările de construcție și montaj, studii, proiectare și avize vor fi plătiți din bugetul local cu toate că au fost făcute adrese către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).
   În raportul proiectului de hotărâre se scrie că documentația pentru cei 0,87 de kilometri a fost respinsă de Minister. Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 5,7 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni. Tot în raport se mai arată că tronsonul respectiv are un grad de distrugere de 80% și că se impune refacerea în acest an a străzii Brăilei. „Ce am realizat pe străzile Independenței sau Cuza Vodă o să facem și pe Brăilei. Parcările vor fi realizate pe marginea străzii, astfel că se va putea circula pe două benzi pe sens. Sunt prinse în această sumă și lucrările de trasare și marcaj”, a precizat primarul Decebal Bacinschi în plenul Consiliului Local.
   Aleșii portocalii nu au evitat să-și scoată mușchii la vedere și au amintit de Programul „Reabilitare și modernizare 10.000 de km drumuri de interes județean și drumuri de interes local”. Însă, la întrebarea consilierului Liviu Oloeriu, dacă se mai fac acele lucrări, pedeliștii au avut un răspuns incert. „Probabil că da!”, a răspuns Nicu Tănase. Menționăm că programul MDRT prevede, în Focșani, lucrări de asfaltare pe 9,9 kilometri, la o grosime de 3 cm, însă până la stratul de uzură, tot Primăria Focșani trebuie să plătească. „Noi trebuie să construim trotuarele, să aducem capacele la cotă, să refacem infrastructura subterană acolo unde se impune. E vorba de 9,9 kilometri, 4,8 pentru modernizare și 5,1 pentru reabilitare. Pentru aceste lucrări am păstrat banii de anul trecut din împrumut și vrem să-i tragem anul acesta”, a spus Bacinschi. Totuși, lucrările sunt planificate pe parcursul a trei ani, timp în care, conform licitației MDRT, constructorii decontează cheltuielile din buzunarul propriu și apoi de la Minister.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?