O clădire din Panciu, în care funcționa un gater, a fost mistuită de flăcări luni seara. La fața locului au ajuns pompierii din Panciu, dar și cei de la Focșani, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Societatea comercială, proprietară a gaterului, are ca obiect de activitate fabricarea de produse stratificate din lemn.
Când pompierii au ajuns la fața locului, flăcările cuprinseseră acoperișul unei magazii de lemne, pe o suprafață de 300 metri pătrați. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea lor și au avut grijă ca acestea să nu se extindă la vecinătăți. În imediata apropiere a gaterului se afla o clădire de birouri și spații de cazare și era depozitată o cantitate de material lemnos.
Pompierii spun că flăcările au mistuit gaterul în totalitate. Au ars 5 metri cubi de cherestea și s-au degradat două circulare. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs din cauza unor siguranțe fuzibile supradimensionate.
Tot luni, pompierii din Adjud au intervenit și ei pentru a stinge un incendiu care a cuprins o magazie, situată pe strada Costache Negri, care îi aparținea lui Gheorghe T.. Pompierii spun că incendiul a fost provocat de folosirea unui aparat de sudură, fără respectarea normelor specifice. Flăcările au mistuit magazia și mai multe obiecte de mobilier depozitate în interior. Proprietarul a încercat să stingă incendiul, înainte ca pompierii să ajungă la fața locului, dar a suferit arsuri pe față și mâini. Inițial, el a refuzat să meargă la spital, ulterior fiind transportat la Spitalul din Adjud pentru a primi îngrijiri medicale.
Nici arderile necontrolate nu au lipsit. Pompierii au avut cinci astfel de intervenții. Prima a fost la Adjud, la groapa de gunoi, unde au ars gunoaie și resturi menajere pe o suprafață de 300 de metri pătrați. În după-amiaza aceleiași zile, pompierii din Adjud au ajuns și în localitatea Perchiu, din județul Bacău, unde o ardere necontrolată a mistuit două hectare de vegetație uscată.
Pompierii din Panciu au intervenit și ei în cartierul Neicu, unde flăcările au mistuit vegetația uscată, lăstărișul și mărăcinișul de pe izlaz, în total fiind vorba de o suprafață de 10 hectare. Alte două arderi necontrolate au fost la Pufești și Cîmpineanca.