Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Ceaiul verde şi boala Alzheimer


   Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din South Florida în colaborare cu Centrul Alzheimer, Institutul Național de Afecțiuni Neurologice și Asociația Alzheimer din Statele Unite ale Americii, un component al ceaiului verde, despre care cercetătorii cred că are un rol important în lupta împotriva cancerului, ar putea proteja creierul de distrugerile provocate de boala Alzheimer. 
   Cercetătorii au injectat unui șoricel de laborator un antioxidant conținut în ceaiul verde, iar rezultatul a fost scăderea producerii de beta-amyloide, o proteină responsabilă pentru producerea țesutului care blochează creierul, la pacienții cu Alzheimer. După câteva luni de injecții, țesutul dăunător a fost redus cu până la 54%. Trebuie menționat că șoricelul de laborator folosit în acest experiment a fost programat genetic să dezvolte boala Alzheimer.
   Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care duce treptat la pierderea accentuată a memoriei și a capacităților intelectuale ale pacientului, fiind deseori asociată și cu tulburări de comportament. Boala, descrisă pentru prima dată de neuropatologul german Alois Alzheimer, afectează milioane de oameni de pe întreg globul. Consumarea pur și simplu a ceaiului verde nu duce la reducerea țesutului dăunător, deoarece el conține alte componente care se pare că anulează efectele benefice ale antioxidantului minune. Pasul următor a fost realizarea unor pastile care conțin componentul respectiv într-o concentrație mare, iar pacienții care au fost supuși testelor nu au înregistrat efecte secundare majore. Alte studii arată că același antioxidant poate fi responsabil pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer și, mai mult, poate stopa răspândirea virusului HIV în corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?