Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Remedii populare din zona Vrancei


Există numeroase boli care se tratează având la bază remedii populare. Însă acestea nu prezintă foarte mare încredere pentru pu-blicul larg, oamenii fiind sceptici în ceea ce privește vindecarea cu remedii naturale. Dacă aveți încredere în aceste soluții, iată câteva boli care pot fi tratate pe cale naturală.

Reducerea apei de la plămâni. Pentru aceasta, zilnic, timp de 30 de zile, se ia o lingură de miez de nucă dat la mașină și amestecat cu miere polifloră. Este un excelent remediu și împotriva cancerului pulmonar.
 
Pentru gastrită și ulcer gastric și duodenal. Dintr-o sticlă de 1 litru de palincă de 50 de grade se scoate un sfert. Peste cei 750 ml rămăși se toarnă, până la completare (ca să fie din nou 1 litru), gălbenuș de ou bătut spumă. Se păstrează la întuneric. Se poate folosi imediat, astfel: se iau câte 50 ml dimineața, timp de 10 zile, apoi câte 100 ml, până la epuizarea conținutului. Înainte de ingerare se agită sticla pentru a se omogeniza.
   După ingerare, nu se consumă nimic, timp de două ore.
   Mulți știu că spirtul sterilizează,însă puțin sunt cei care știu că gălbenușul pansează. De reținut: este faptul că cicatricea realizată se redeschide după consumul unei băuturi mai tari.
Pentru a combate pancreatita. Se renunță la orice fel de lichide, care se înlocuiesc cu zeamă de varză murată. Åži după vindecare se folosește moarea, timp de mai mulți ani, evitându-se alte lichide.

Împotriva unei tuse rebele. Se recomandă frunzele de varză albă: se strivesc nervurile, se pârjolesc puțin la flacăra aragazului sau pe plită, se ung cu untură de pasăre și se aplică cât mai calde posibil pe piept. Se strâng în jurul pieptului cu un prosop de bumbac. Se repetă procedeul timp de 3-4 zile. Remediul este și antibronșită, care fluidizează secreția bronșică, ușurând expectorația (7-8 zile). Sucul de ceapă roșie, coaptă la cuptor se bea seara o ceașcă, călduț. 

Împotriva durerilor de dinți. Se ia o foaie sau două de ceapă roșie de apă (cât să cuprindă partea dureroasă) se strivește puțin și se așează pe gingie, în dreptul dintelui dureros. Durerea dispare după maximum o oră de la aplicarea cepei.

Împotriva reumatismului articular. Dintr-un litru de spirt rafinat de 90 de grade se scoate un sfert și se completează cu frunză de ficus. Imediat după detașarea frunzei, se dă prin mașina de tocat de două ori, se pune în spirt, iar lichidul se toarnă imediat într-o sticlă de culoare închisă. Se înfundă bine cu un dop. După preparare, mașina de tocat se spală în apă curentă vreme de 15 minute, iar mâinile se spală abundent cu săpun de casă. Produsul rezultat (alcool + frunză) se lasă la macerat timp de 14 zile, se filtrează și se folosește numai prin tamponare pe locurile dureroase. Nu se face frecție.
 
Conjunctivita. Pentru aceasta, se recoltează sevă de viță-de-vie când începe  „plânsul” ei și la locul secționării, se amplasează o sticluță. După umplere, se etanșează. Sticluțele se păstrează la frigider. Se folosește pentru spălarea globului ocular, la temperatura de 35 grade. Se utilizează un pahar special, cumpărat de la drogherie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?