Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Spirulina, o sursă veritabilă de energie


   Anumite activități zilnice sporesc nevoia organismului de energie. Deseori,  această nevoie o compensăm greșit prin consumul de hidrocarbonați, prin alimentația cu paste sau dulciuri. Astfel de alimente cresc la început glicemia, dar după intrarea în activitate a insulinei, glicemia scade sub valorile inițiale. Soluția ideală o oferă consumul de alge, și dintre acestea în special acelea de spirulină.
   Chiar dacă ocupă unul dintre ultimele locuri pe lista preferințelor alimentare după criteriul gustului, spirulina se numără totuși printre cele mai sănătoase alimente. Potrivit cercetărilor din domeniul nutriției, planta înmagazinează 65% proteine și toate cele opt tipuri de aminoacizi.
   Activitatea musculară nu se poate închipui fără proteine, în sistemul imunitar joacă rolul principal. Toate enzimele sistemului digestiv sunt constituite din proteine ca și toate enzimele care dirijează metabolismul.Consumul a 10-15 grame zilnic din proteinele spirulinei devine satisfăcător pentru organism, putând înlocui în cea mai mare proporție proteinele animale. 
   De asemenea, este o sursă remarcabilă de clorofilă, săruri, fitonutrienți, enzime, și desigur, de vitaminele A, B1, B2, B6, K și E. Fierul conținut în spirulină se absoarbe foarte bine în organism, ceea ce o face benefică pentru ane-mici. Puțini sunt cei care știu că planta oferă mai mult calciu chiar și decât laptele de vacă, și este mai ușor de asimilat în organism.
   Spirulina compensează carențele, ajută organismul să-și recapete vitalitatea, accelerează înmulțirea celulelor din măduva osoasă și crește imunitatea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?