Investiții blocate, fonduri pentru dezvoltare locală tăiate, proiecte derulate prin intermediul consiliilor locale și Consiliului Județean, boicotate, acestea sunt „activitățile” pe care pedeliștii le-au desfășurat la nivelul județului Vrancea de când se află la putere. Parlamentarii second hand Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea au votat împotriva amendamentelor care vizau reabilitarea infrastructurii din județ, aduse bugetelor din 2008, 2009, 2010, 2011 și 2012. Cele mai bune exemple de investiții boicotate de pedeliști sunt DN 2D, investiție la care lucrările au fost sistate, DJ 205 D, pentru modernizarea căruia Consiliul Județean Vrancea a făcut un împrumut. Nu în ultimul rând, aceiași pedeliști sunt cei care le-au tăiat românilor salariile, pensiile, ajutoarele sociale și indemnizațiile de creștere a copilului. „Monitorul de Vrancea” continuă să vă dezvăluie cum s-au opus pedeliștii investițiilor, blocând practic dezvoltarea județului și modernizarea infrastructurii.
În ultimii patru ani, parlamentarii PSD de Vrancea au depus amendamente la Legea bugetului de stat pentru ca județului Vrancea să îi fie alocate sume suplimentare pentru modernizarea infrastructurii. Amendamentele au fost propuse de parlamentarii social democrați vrânceni la solicitarea președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. Toate amendamentele vizau alocarea de fonduri pentru continuarea unor lucrări de infrastructură mare, necesară pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale vrâncenilor. Suma totală solicitată prin aceste amendamente depuse doar la Legea bugetului de stat pentru anul 2012 este de 1,6 miliarde lei noi.
Parlamentarii PSD de Vrancea, respectiv senatorul Miron Mitrea și deputații Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu și Ciprian Nica, au depus amendamente comune la proiectul legii Bugetului de Stat pe 2012, solicitând suplimentarea sumelor alocate județului cu 1,667 miliarde lei noi. În schimb, parlamentarii second hand Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea au votat împotriva amendamentelor care vizau reabilitarea infrastructurii din județ, aduse bugetelor din 2008, 2009, 2010, 2011 și 2012. Pedeliștii Plăcintă, Trășculescu și Mustea sunt cei care i-au condamnat la înfometare și mizerie pe vrânceni și au votat pentru reducerea cu 25% a salariilor, cu 15% a pensiilor, a șomajului și a celorlalte indemnizații sociale, pentru închiderea spitalelor și creșterea TVA.
Pedeliștii Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea au mințit când le-au promis oamenilor că vor trăi mai bine, că salariile vor crește și vor fi asemănătoare cu cele din Uniunea Europeană. În realitate, cei trei au votat pentru ca vrâncenii și românii să trăiască mai rău decât în Congo. Pedeliștii Plăcintă, Trășculescu și Mustea i-au mințit pe vrânceni când au promis că va trece criza și oamenii vor avea de lucru. În realitate, a crescut șomajul cu peste 50% în ultimul an, iar tot mai mulți vrânceni nu mai au din ce trăi.
La inițiativa liderului PSD, Marian Oprișan, parlamentarii social democrați au solicitat suplimentarea sumelor alocate județului Vrancea pentru refacerea infrastructurii distruse de inundațiile din 2005-2007, reabilitarea DN 2D Focșani-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brațov, modernizarea DN 2L Soveja – Lepșa, dar și pentru continuarea lucrărilor la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din Focșani. De asemenea, Oprișan a solicitat, prin intermediul parlamentarilor PSD, bani pentru cofinanțare și cheltuieli neeligibile, suportate din bugetele autorităților locale, necesare derulării proiectelor de investiții finanțate din fonduri europene, dar și pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pe anul 2012.
Bani pentru drumurile județene și comunale
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a propus ca pentru drumurile județene și comunale, prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2012, să se suplimenteze cu 90 milioane de lei suma alocată județului Vrancea. „Alocarea acestei sume este necesară pentru finalizarea investițiilor începute încă din anii 2005 – 2006 – 2007, urmare a calamităților naturale ce au lovit județul Vrancea începând cu anul 2005. De asemenea, sumele sunt necesare și pentru asigurarea cofinanțării și cheltuielilor neeligibile pentru proiectele de investiții în infrastructură finanțate din fonduri structurale”, se arată în motivarea solicitării. Printre proiectele aflate în derulare, cu impact major asupra județului Vrancea, se numără modernizarea DJ 205D Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju, cu o lungime de 33 km, modernizarea DJ 205E Vidra – Vizantea – Câmpuri, cu o lungime de 22 de kilometri, modernizarea DJ 204E Mărășești – Haret – Panciu, cu o lungime de 19 kilometri, reabilitarea și modernizarea a 5 poduri afectate de calamitățile din anul 2005, pe DJ 205D și pe DJ 204E.
500 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la DN 2D
Åi drumurile naționale care tranzitează Vrancea se află în atenșia șefului administrației județene, care a solicitat suplimentarea bugetului pe 2012. Pentru reabilitarea DN 2D Focșani-Ojdula, Marian Oprișan a propus suplimentarea bugetului cu suma de 500 milioane lei. „Suplimentarea acestei sume este necesară pentru finalizarea investiției «Reabilitare DN 2D Focțani – Ojdula», investiție prin care se va dezvolta o rețea rutieră modernă aliniată la standardele europene, care va asigura și dezvoltarea zonei pentru turism și activități economice”, se arată în motivarea solicitării. Până în prezent au fost modernizați la standarde europene 50 de kilometri din acest drum. Drumul are o lungime totală de 118 kilometri, pe care se vor construi sau vor fi modernizate 35 de poduri, cu o lungime totală de 1,2 kilometri.
Åeful administrației județene a mai solicitat 10 milioane de lei pentru realizarea documentației tehnice și începerea lucrărilor la DN 2R Mărtinești-Bogza-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și DN 2N Jitia-Vintileasca-Bahnele. Acest drum se află într-o stare deplorabilă, ultimele lucrări de reabilitare fiind efectuate în anii â70. Din aceste considerente, oamenii din localitățile traversate de cele două drumuri naționale au protestat de mai multe ori ajungând până acolo încât au blocat drumul european 85, în zona localității Dumbrăveni.
Tot 10 milioane de lei a solicitat șeful administrației județene pentru reabilitarea și modernizarea DN 2L Soveja – Lepța.
200 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor europene
Pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană aflate deja în derulare, administrația județeană a solicitat suplimentarea sumelor deja prinse în buget, cu 200 milioane de lei. Astfel, suma totală necesară la acest capitol este de 250 milioane lei. Printre proiectele pentru care s-a solicitat cofinanțare se află „Sistemul integrat de management al deșeurilor în județul Vrancea”, în valoare de 42 milioane de euro, „VranceAqua”, în valoare de 100 milioane de euro, „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial”, proiect ce prevede reabilitarea celor 4 mausolee aflate în patrimoniul național, în valoare de 6 milioane de euro.
La aceste proiecte majore se mai adaugă un număr de 6 proiecte în valoare de apro-ximativ 10 milioane de euro. „De asemenea, în cadrul sumelor solicitate se asigură achitarea restanțelor autorităților locale”, se arată în motivare. Pentru aplicarea subprogramului „Pietruirea și asfaltarea drumurilor de interes local” și a celui pentru alimentarea cu apă a satelor, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a propus suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu suma de 400 de milioane de lei, pentru acoperirea creditelor de angajament contractate în anul 2010.
7 milioane lei pentru Catedrala „Sf. Parascheva”
Pentru continuarea lucrărilor la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din Focșani, președintele Consiliului Județean a solicitat suplimentarea cu 7 milioane de lei. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 10 milioane de lei, iar până la finele anului 2011 au fost executate lucrări în valoare de șapte milioane de lei.
Deși suma solicitată a fost una mare, dar care reflectă corect realitățile și problemele din județul Vrancea, din 2008 și până în prezent, pedeliștii Alin Trășculescu, Răzvan Mustea și Sorina Plăcintă au votat doar împotriva intereselor vrâncenilor și asta pentru a-și putea menține funcțiile și fotoliile călduțe de parlamentari și pentru a obține diverse foloase în interes propriu.