Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Ştii că ai putea să mănânci păr de şobolan, rumeguş sau nisip?


   Åžtim cu toții că în fiecare aliment putem găsi substanțe nocive pentru organism, cum ar fi așa numitele E-uri,însă nimeni nu ne spune că mâncând o banală înghețată de vanilie vom înghiți și secreții anale și urină de la castori sau că într-o ciocolată vom putea găsi păr de șobolan.
   Companiile alimentare pot face reclamă folosindu-se de expresii precum arome naturale, calorii reduse și conținut mare de vitamine, însă este puțin probabil ca acestea să promoveze utilizarea de vezici de la pește, nisip sau păr uman.

Iată 11 ingrediente dezgustătoare pe care le-am putea consuma zilnic în 11 produse, fără să ne dăm seama:

Colorant roșu: Roșu de coșenilă (carminul), o substanță extrasă din insecta cu același nume, folosit de compania Starbucks în produsele gen frapuccino, pe care le etichetează ca fiind vegetale. Odată cu iaurtul, gemul, prăjiturile și produsele din tomate pe care le-am consumat până acum se poate spune că am consumat și cel puțin un kilogram de carmin. Asta înseamnă că am ingerat și cel puțin 70.000 de coșenile. Gândacul este zdrobit pentru a se obține colorantul roșu.

Înghețată: Secreții anale de la castor. Aromele de vanilie și căpșuni ale înghețatelor ar putea fi intensificate de ”castoreum”, un amestec din secreții anale și urină de la castori. Se găsește, de asemenea, în parfumuri. Amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de ”arome naturale”, deci nu vom ști niciodată că le mâncăm.

Bere: Vezici de pește. Cleiul de pește, obținut din vezici uscate de pește, îi dă berii aspectul de galben strălucitor.

Chilli: Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendy’s chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudră de sticlă.

Jeleu sau gelatină: Å¢esut conjunctiv de la animale. Gelatina este făcută din colagen, care este fiert în țesut conjunctiv. În prezent, gelatina este cel mai probabil făcută din piele de porc.
 
Guma de mestecat: Secreții de la oaie. Lanolina, o secreție uleioasă întâlnită în lâna de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi găsită și în produse cosmetice, de protecție solară sau în produsele pentru copii.
 
Brânza: Rumeguș. Celuloza, sau rumegușul, este un ingredient ce se găsește în brânza fărâmițată. Ajută ca bucățile de brânză să nu se unească între ele.
 
Pâine: Pene de rață și păr de om. L-cisteina este un aminoacid adăugat la multe produse coapte, introducându-se în aluat cu scopul de a crește viteza de procesare industrială. În timp ce o parte din L-cisteină este direct sintetizată în laboratoare, cea mai mare parte este extrasă dintr-o sursă ieftină și abundentă de proteine naturale: părul uman sau penele de rață.
 
Ciuperci: Larve. Autoritățile americane susțin că este legal să existe până la 19 larve și 74 de acarieni într-o cutie de ciuperci conservate.
 
Chipsurile de cartofi : Agenți de curățare. Bisulfitul de sodiu este utilizat în majoritatea agenților de curățare folosiți la vasele de toaletă. Este folosit, de asemenea, pentru a extinde durata de valabilitate și pentru a decolora chipsurile.
 
Ciocolata: Păr de șoarece. Nu spunem că părul de șoarece este ingredientul secret al ciocolatei… însă ar putea apărea accidental. Autoritățile americane permit existența unui fir de păr la o anumită cantitate de ciocolată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?