Vrâncenii au la dispoziție 139 de locuri de muncă vacante, în perioada 17-24 mai. Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea au identificat posturi libere în diferite domenii de activitate economică.
Astfel, cele mai numeroase locuri de muncă sunt în sectorul fabricării articolelor vestimentare, pentru meserii ca operator confecționer, muncitor necalificat sau confecționer asamblor articole din textile. Locuri de muncă sunt și pentru cei care vor să se angajeze ca agent de intervenție pază și ordine, vânzător, săpător manual sau ospătar. Cele mai bune joburi sunt, totuși, pentru arhitect șef, șef serviciu, casier și agent vânzări. Cei care vor să își găsească un loc de muncă în străinătate, pot consulta oferta de locuri de muncă în Spațiul Economic European, unde țări ca Danemarca, Norvegia și Germania așteaptă forță de muncă de la noi din țară. Peste hotare se pot angaja cei care se pricep la sudură, IT, realizare de proiecte sau știu să programeze roboți.
Cele două oferte, cea din țară și cea din străinătate, pot fi consultate la sediul AJOFM, unde un consilier sau un inspector poate oferi mai multe detalii și condiții de angajare.
Angajatorii încurajați să primească elevi sau studenți
Reprezentanții AJOFM amintesc angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare elev sau student încadrat în muncă. Angajarea elevilor și studenților se poate realiza pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.
Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial, a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.
În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de șase ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.