Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

VIDEO: Trei elevi focşăneni vor reprezenta România la o competiţie internaţională de robotică


  

 

   Elevii Bogdan Basuc, Marian Dinu și Diana Tudose, cu toții elevi în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, au obținut locul I în cadrul „Competiției Pilot de Robotică – RObotiCompetition 2012”, la secțiunea standard III. Totodată, ei s-au calificat în etapa internațională, care va avea loc în Malaezia. Concursul s-a desfășurat la Galați, la finele săptămânii trecute.
   Elevii focșăneni au avut de realizat un robot din piese lego, respectând anumite cerințe, impuse de organizatori. Profesorii care i-au coordonat pe cei trei elevi sunt Săndel Agache, profesor inginer, și Rodica Franciuc.
   Bogdan Basuc, Marian Dinu și Diana Tudose au obținut diplome,  trofeul concursului și cărți foarte interesante. Concursul de săptămâna trecută, la care au participat cei trei elevi ai Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, a fost găzduit de Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
   „Competiția Pilot de Robotică – RObotiCompetition 2012” a demarat încă din perioada când se desfășura săptămâna „Åžcoala Altfel”, când o delegație de reprezentanți ai firmei Lego, din Galați, a vizitat Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani. „Ne-a plăcut , am format o echipă, am muncit și am obținut acest premiu. Mulțumiri aș aduce în primul rând profesorilor care s-au ocupat de noi și ne-au sprijinit”, a spus Bogdan Basuc.
   Concursul Național „Competiția pilot de robotică – Robotic Competition 2012” a fost organizată în cadrul proiectului internațional World Robot Olympiad. Proiectul reunește sub același spectru tineri pasionați de tehnică din toate colțurile lumii, de la asiatici până la europeni și chiar americani. Principalele obiective ale proiectului World Robot Olympiad este să ofere tinerilor șansa de a se exprima și de a-și promova ideile, introducând totodată conceptul activităților științifice și tehnice în cadrul programelor de învățare clasice. Nu în ultimul rând, îi ajută pe copiii din toate colțurile lumii să intre în contact și să facă schimb de idei. De asemenea, tinerii sunt sprijiniți să promoveze în lumea științifică și de ce nu, să își facă știute invențiile, în vederea promovării lor ca tineri oameni de știință și inventatori.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?