Plantarea răsadurilor de varză se face când prezintă deja 5-6 frunze adevărate, pe la vârstă de 2 luni. La soiurile timpurii, plantarea se face la începutul lunii aprilie, la soiurile de vară la începutul lunii mai, iar la sfârșitul lui iunie pentru varza de toamnă sau pentru cea roșie.
Recoltare: August – Octombrie
2. Morcovul
Morcovul preferă solul bine drenat, fără pietre, căruia nu i s-a adăugat gunoi de grajd (acesta arde rădăcina). Când se plantează timpuriu, de la jumătatea lunii Februarie până în Iunie, recoltarea are loc în perioadă anotimpului cald. După ce plantele răsar din pământ trebuie efectuată o rărire a acestora, astfel încât să rămână o distanță de 3 cm între ele.
Recoltare: Iunie – August
3. Salata verde
Salata verde este un aliment de împrospătare, de revigorare și de curățire a organismului. Se sădește direct în grădină sau mai întâi în tăvi, și se scoate afară după 4-6 săptămâni.
Recoltare: August – Septembrie
4. Ridichia
Ridichile sunt poate cel mai rapid și ușor de crescut. Creșterea ridichilor necesită puțin spațiu, le poți planta chiar într-o tigaie sau într-o tavă. Ridichile au nevoie de multă apă și nu suportă seceta și temperaturile foarte ridicate.
Recoltare: August-Septembrie
5. Mazărea
De la mazăre se recoltează păstăile, care conțin boabele folosite pentru consum la diferite feluri de mâncare. În cazul acesteia, pământul trebuie afânat, dar nu se îngrășa cu gunoi de grajd. Pentru a avea în toamnă păstăi verzi, mazărea trebuie semănată în Iunie.
Recoltare: începând cu Septembrie
6. Sfecla roșie
Sfecla roșie este o plantă cultivată pentru rădăcina sa cărnoasă, întrebuințată pe post de legumă în alimentație. În funcție de destinația și timpul de utilizare a producției, sfecla roșie poate fi semănată primăvara, în primele 10 zile din Aprilie, și vara, între 1 – 20 Iunie.
Recoltare: Iunie – Septembrie