Peste 70 de kilograme de pește au fost confiscate în zona Barajului de pe râul Siret. În urma analizelor efectuate s-a stabilit că peștele era impropriu consumului, întreaga cantitate fiind distrusă. Zilele trecute, un echipaj de jandarmi împreună cu lucrători din cadul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și cu reprezentantul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) – Filiala Galați, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol pe râul Siret, în zona barajului de la Călimănești.
În timpul verificărilor, la ora 7.30, jandarmii i-au identificat pe Ion P., în vârstă de 61 ani, Vasile M., în vârstă de 26 ani din județul Vrancea și Gheorghe D., de 27 ani, Maricel B., de 19 ani și pe Laurențiu B., în vârstă de 16 ani, din județul Bacău, care scoteau din două bărci cu motor mai multe plase monofilament în care erau prinși pești de diferite specii și dimensiuni. „În urma verificărilor făcute asupra celor în cauză s-au găsit cinci plase monofilament tip setcă, cu o lungime aproximativă 80 metri fiecare, lățime 3,5 metri și dimensiunea ochiului de plasă 40 milimetri, acestea fiind ridicate în vederea confiscării. Totodată, s-a procedat la cântărirea peștelui găsit asupra celor în cauză rezultând o cantitate totală de 73,5 kilograme. Peștele a fost predat reprezentanților de la DSVSA Vrancea unde, în urma expertizării de specialitate, a fost reținut pentru a fi distrus, deoarece era impropriu consumului”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Vrancea.
Jandarmii au adăugat că împreună cu inspectorul piscicol din cadru ANPA Galați, s-a stabilit că „bărbații se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor de deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, fapte prevăzute și sancționate de articolul 64 litera j) și n) din O.U.G 23/2008”.
Jandarmii vor trimite documentele întocmite procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud pentru a fi luate măsurile necesare.