Reprezentanții Curții de Apel București au publicat motivarea hotărârii prin care Andrei Plăcintă a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Magistrații au reținut că intenția de a ucide nu poate fi contestată. „Intenția de a ucide se deduce nu numai din rezultatul mai grav sau mai puțin grav al loviturilor aplicate, ci din toate împrejurările în care a fost comisă fapta. (…) posibilitatea de reeducare a acestuia printr-o pedeapsă de doar 3 ani închisoare cu suspendare este mult diminuată și, de asemenea, nu ar fi aptă să formeze o atitudine de respect față de lege și față de normele și valorile sociale. Comportamentul inculpatului, care a încetat activitatea infracțională doar în momentul în care s-au tras asupra sa mai multe focuri de armă pentru a-i stopa toate actele de violență, apreciază că exclude aplicarea unei pedepse cu suspendare sub supraveghere. Măsurile sub supraveghere impuse nu garantează că inculpatul nu va recidiva în continuare în săvârșirea unor astfel de acte antisociale”, se arată în motivare.
Între timp, Plăcintă a formulat recurs. Dosarul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justitiție săptămâna trecută, primul termen de judecată fiind fixat pentru septembrie.
Reamintim că în primă instanță, magistrații Tribunalului București l-au condamnat pe Andrei Plăcintă la 3 ani de închisoare cu suspendare, în condițiile în care faptele de care a fost acuzat aduc atingere vieții: tâlhărie, tentativă de omor și ultraj contra bunelor moravuri.