Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, susține și salută ideea ministrului de Interne, Mircea Dușa, de reînființare a posturilor de poliție și speră ca acest lucru să se întâmple chiar de la 1 septembrie. Parlamentarul a precizat că primarii localităților vrâncene au solicitat, în mod repetat, reînființarea posturilor de poliție. La nivelul județului Vrancea vor funcționa 68 de posturi de poliție și 10 secții de poliție.
Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, susține și salută ideea ministrului de Interne, Mircea Dușa, de reînființare a posturilor de poliție. El speră ca acest lucru să se întâmple chiar de la 1 septembrie.
În calitatea sa de parlamentar, al cărui colegiu se află în mare parte în mediul rural, Tîlvăr consideră că „ideea de a desființa Politia Rurală a fost o mare eroare a guvernului Boc”. „Prin desființarea Poliției Rurale s-a «reușit» creșterea numărului de infracțiuni, s-a «reușit» destabilizarea unui sistem care exista în România atât funcțional cât și instituțional, precum și afectarea planului de carieră a numeroși polițiști. Mulți colegi, care îndeplinesc funcția de primar în satele României, mi s-au plâns de scăderea gradului de siguranță a oamenilor, iar fenomenul tinde să atingă valori din ce în ce mai mari. S-a constatat și o creștere a timpului necesar intervenției polițiștilor în diferite situații care țin de domeniul lor de activitate, ca să nu mai vorbesc despre cheltuieli legate de birourile zonale”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
Acesta spune că va exista suportul legislativ necesar pentru ca Ministerul de Interne să-și îndeplinească menirea, aceea de a asigura condițiile de siguranță și de legalitate pentru o viață economică și socială, pe care „cetățenii României o merită după șapte ani de guvernare PDL-istă”.
În Vrancea vor fi 68 de posturi de poliție și 10 secții
Reamintim că ministrul de Interne a luat decizia de a reînființa posturile de poliție de la nivelul comunelor până la data de 1 septembrie. Astfel, în Vrancea vor funcționa 68 de posturi de poliție și 10 secții de poliție.
Comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean ne-a precizat că prin reînființarea posturilor de poliție se urmărește apropierea de comunitate a polițiștilor. „Activitățile care se desfășoară pe linie de management la structura de Ordine Publică, cu aplicabilitate în mediul rural, urmăresc eficientizarea activităților, în sensul apropierii de comunitate a polițiștilor, prin reînființarea funcțiilor de șef de post și aducerea la posturile de poliție a unui număr de 2-4-6 ajutori, în funcție de numărul de locuitori și de evoluția situației operative”, a spus comisarul șef Vasile Marin.
Un polițist asigură ordinea de la 8.00 la 16.00
Mai trebuie știut că după desființarea posturilor și înființarea secțiilor, în comune a rămas câte un singur polițist. Acesta are program de la 8.00 la 16.00, după care cei care intervin sunt polițiștii de la patrule. Odată cu reînființarea posturilor, programul de lucru al lucrătorilor de la posturi va fi adaptat pe schimburi, în funcție de evoluția situației operative și de nevoile cetățenilor.
După 7 luni de la desființarea posturilor și arondarea comunelor la secțiile rurale de poliție, s-a ajuns la concluzia că obiectivele stabilite de vechea conducere a Poliției Române, pe vremea guvernului pedelist, nu pot fi atinse. Mai mult decât atât, potrivit analizelor efectuate, serviciile oferite de polițiști, de 7 luni încoace, sunt mai puțin eficiente, dar mai scumpe.
Primarii din mai multe comune ale județului au cerut de nenumărate ori ca posturile de poliție să fie reînființate. Aceștia au susținut de mai multe ori că guvernarea portocalie nu a făcut altceva decât să vină în sprijinul hoției, prin desființarea posturilor de poliție.