Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Elevi cu păduchi, amigdalite şi micoze


   Păduchi, angine și micoze, asta au descoperit medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) că au elevii vrânceni, în urma controalelor efectuate în unitățile de învățământ din județ, la începutul anului școlar. În urma triajului epidemiologic realizat de medicii DSP, s-a constatat că mulți elevi sunt „corigenți” la capitolul igienă. În capul unora dintre ei au fost găsiți păduchi (pediculoză), semn că aceștia nu prea au avut de a face cu apa și săpunul. 
   Medicii DSP au efectuat controale în creșe, grădinițe, școli generale și licee, în toate aceste unități de învățământ fiind înscriși 38.539 de elevi. Cadrele medicale au reușit să verifice puțin peste 37.000 de elevi, dintre care 24.606 din mediul urban și 12.693 din mediul rural. Potrivit raportului de control, aproximativ 250 de copii au fost depistați cu păduchi, angine (amigdalite) și diverse micoze. Defalcat, 99 dintre copii au fost depistați cu păduchi, 75 cu diferite boli infecțioase, 61 cu amigdalite și 10 cu diferite micoze.
   De menționat este faptul că cei mai mulți copii cu păduchi au fost găsiți în unitățile de învățământ din mediul urban, ori nu rural, cum mulți s-ar fi așteptat. Este vorba de 55 de copii orășeni, majoritatea elevi de clasele I-VIII. În unitățile școlare din mediul rural au fost depistate 46 de cazuri de pediculoză.
Pe locul doi se situează bolile infecțioase. Cele mai multe cazuri au fost depistate în mediul rural, mai exact 47, iar în mediul urban 33 de cazuri, cele mai multe fiind depistate la nivelul elevilor de liceu. Pe locul trei se situează anginele, cele mai multe cazuri, 42, fiind depistate tot la nivelul unităților din mediul urban, urmate de cele din mediul rural cu 19 cazuri. În ceea ce privește micozele, au fost depistate 10 cazuri, proporția fiind egală urban – rural.
   Potrivit raportului de control emis de DSP, medicii au depistat un indice de frecvență de 0,66% pe următoarele afecțiuni: pediculoză, boli infecțioase și angine. Zilele trecute, medicii din cadrul DSP au efectuat un al doilea control, în urma căruia s-a constatat că numărul cazurilor depistate a scăzut cu 67,67%. Celor depistați cu diferite boli li s-a prescris tratamentul specific. În cazurile de pediculoză, pe lângă deparazitare, responsabilii DSP au recomandat și măsuri de decontaminare a persoanelor din anturaj.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?