Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Fetiţă de 5 ani, diagnosticat cu reumatism infantil


   O fetiță de 5 ani, din Panciu, a ajuns zilele trecute la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” din București, după ce medicii de la Spitalul Orășenesc nu au putut preciza cauzele pentru care copilul acuza dureri la unul dintre genunchi. În urma analizelor efectuate la București, fetița a fost diagnosticată cu reumatism, o boală destul de rar întâlnită la copii.
   Ana Maria Cornici a ajuns la Spitalul din Panciu pe 23 octombrie, împreună cu mama sa. „I se umflase un genunchi și s-a plâns de dureri. Din acest motiv, am ajuns cu ea la doctor. La Spital i s-a făcut o radiografie, unde i s-a descoperit lichid la genunchi. Nu ni s-a spus exact ce are, nu s-a putut pune un diagnostic, de aceea am mers cu ea la domnul doctor Bâra, la Focșani, care mi-a recomandat s-o internez, însă am decis să duc fata la București”, ne-a declarat tatăl fetiței, Marius Cornici.
   În urma analizelor efectuate la Spitalul „Marie Curie”, Ana Maria a fost diagnosticată cu reumatism, o boală destul de rar întâlnită la copii. „A trebuit să ajungem la București, pentru că la Panciu nu i s-a putut da un diagnostic”, a mai spus tatăl copilei.
   Managerul Spitalului din Panciu, Nicolai Mărăscu, susține că medicii pănceni au confirmat că Ana Maria Cornici prezintă probleme de natură reumatologică și că au încercat să o ajute. „Medicii noștri au acordat toată atenția necesară. Au făcut tot ce se putea. Au consultat-o pediatrul și radiologul, care i-a efectuat un examen radiologic, iar în urma investigațiilor s-a presupus că ar fi vorba despre o problemă reumatologică. Ulterior, fetița a ajuns și la medicul chirurg, care a confirmat că ar fi o problemă la genunchi, pentru că era umflat, însă nu a putut preciza din ce cauză. Totuși, el i-a imobilizat genunchiul cu o atelă, recomandându-i mamei să vină cu fetița la control după două zile, pentru a se vedea cum evoluează starea de sănătate a fetiței”, ne-a spus Nicolai Mărăscu.
   Acesta a dat vina pe posibilitățile limitate de investigare a pacienților de care dispune instituția. „Mamei i s-a mai spus că radiologul nu putea să-i confirme 100% problema de natură reumatologică, pentru că acest lucru nu era de competența sa, îl poate face doar un medic specialist, pe baza unor analize mai aprofundate, care nu se pot efectua la Spitalul din Panciu. Noi avem mijloace limitate de investigare. De aceea i s-a recomandat să meargă la Spitalul Județean și dacă nici acolo nu i se oferă un răspuns concret, să meargă mai departe, la București sau unde consideră că problema s-ar putea rezolva. În acest caz, Spitalul Panciu a făcut tot ce putea, cu mijloacele de care dispune în acest moment”, a susținut managerul Spitalului din Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?