Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Preşcolarii de la Grădiniţa 13 fac voluntariat


   Preșcolarii Grădiniței nr.13 din Focșani învață cum să fie mai toleranți și mai apropiați de persoanele cu dizabilități, în cadrul Proiectului de Strategie Națională de Acțiune Comunitară (SNAC), ce se va desfășura pe durata anului școlar 2012 – 2013. Micuții au demonstrat că pot fi prieteni cu astfel de persoane încă din luna noiembrie a anului trecut, când au donat fructe copiilor de la Centrul „Micul Prinț”, unde învață copii diagnosticați cu autism.
   De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, ei au donat jucării micuților de la Centrul de zi pentru Copii cu Dizabilități, urmând ca în etapele ulterioare ale proiectului să doneze haine și rechizite copiilor aflați în grija altor centre. „Având în vedere că din anul 2008 unitatea noastră inițiază și desfășoară activități de voluntariat de cel puțin două ori pe an, acest proiect SNAC vine în sprijinul nostru și mai mult în sprijinul copiilor cu dizabilități și al persoanelor vârstnice, care se află în diverse instituții sociale. În activitatea de voluntariat sunt implicați atât părinții și preșcolarii cât și cadrele didactice, iar de-a lungul anilor a avut un impact deosebit asupra altor colaboratori ai grădiniței, care ulterior s-au implicat în activitățile desfășurate. Chiar dacă proiectul va lua sfârșit în luna iunie, noi îl vom continua”, a spus Monica Negoiță, directorul Grădiniței nr. 13 din Focșani.
   Prin activitățile desfășurate în cadrul Proiectului Național SNAC, inițiat de Ministerul Educației, copiii vor învăța să fie generoși cu cei din jur, vor învăța cât de important este să dăruiești din tot sufletul, dar și cât de mult contează apropierea de persoanele cu dizabilități. Micuții vor învăța totodată importanța voluntariatului.
   Obiectivele specifice ale proiectului sunt de organizare a unor activități interesante pentru persoanele aflate în dificultate, stimularea și dezvoltarea abilităților persoanelor cu nevoi speciale prin activități creative de imaginație și terapeutice plastice, muzică și sport.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?