Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Consumul excesiv de sare dăunează sănătăţii


   Se știe faptul că adăugarea sării în mâncare îi oferă acesteia un gust bun, dar medicii avertizează că excesul de sare poate dăuna sănătății. Zilele trecute, membrii Asociației „Salvați o viață” au stat de vorbă cu vrâncenii, oferindu-le pliante informative și sfaturi despre excesul sării în alimentație. „Sarea este cunoscută ca un factor de risc la hipertensivi, dar se află și la originea a numeroase probleme de sănătate, în special la nou-născuți, persoane vârstnice sau la supraponderali. Nevoia fiziologică minimală de sare este în jurul a două grame/zi. Sarea contribuie la creșterea tensiunii arteriale, dar este implicată și în apariția altor boli cardiovasculare și a osteoporozei. Le recomandăm vrâncenilor să consume sare cu moderație, pentru a evita diferite afecțiuni”, a spus Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației.  Membrii Asociației recomandă reducerea progresivă a sării, compensând cu diferite condimente și ierburi aromate. De asemenea, ei recomandă să alegeți un mod de gătit care păstrează savoarea alimentelor, cum ar fi gătirea sub aburi sau prin fierbere.
   Cei care doresc să sprijine Asociația „Salvați o viață” o pot face, în funcție de categoria din care fac parte. Societățile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obțin venituri din activități independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariații prin redirecționarea a 2% din impozitul anual. Codul de identificare fiscală al Asociației  este 27802227, iar contul bancar RO45 CRCOX 4001 0000 0242 035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?