Primăria municipiului Adjud va inaugura în perioada imediat următoare două obiective de investiții: „Consolidare și modernizare sediu Primărie Adjud” și Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Adjud. Cele două evenimente vor avea loc în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 580 de ani de atestare documentară a municipiului Adjud, manifestări ce se derulează pe tot parcursul lunii aprilie.
„Consolidare și modernizare sediu Primărie Adjud” este un obiectiv de investiție promovat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităților naturale și pregătirea pentru situații de urgență – Componenta B: Reducerea riscului seismic, finanțat dintr-un împrumut de la Banca Mondială și cofinanțat de Guvernul României. Clădirea Primăriei Adjud a fost construită în 1926, cu un regim de înălțime parter și o arie construită de 444,14 mp. Clădirea este inclusă în lista de monumente istorice și ansambluri de arhitectură, în clasa I. Lucrările executate au avut în vedere consolidarea clădirii în special la acțiuni de tip seismic, precum și modernizarea finisajelor, termoizolarea plăcii și a planșeului peste parter, precum și înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan și refacerea instalației sa-nitare, electrice și de încălzire.
Valoarea finală a lucrărilor de consolidare este de 873.645,56 de lei, finanțare asigurată din Proiect (împrumut și cofinanțare Guvernul României), prin bugetul MDRT – 359.691,47 de lei, reprezentând 41%, și din sursele Consiliului Județean Vrancea – 513.954,09 de lei, reprezentând 59%. Primarul Constantin Armencea spune că „este vorba de Primăria veche a munici-piului Adjud, care a fost reabilitată prin programul Băncii Mondiale, derulat în cadrul Ministerului Dezvoltării”. Clădirea se află pe strada Vasile Alecsandri și acolo își va desfășura activitatea Serviciul pentru Situații de Urgență Adjud.
Tot în această perioadă va fi inaugurat Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Adjud. Acesta a fost dotat cu aparatură ultramodernă. Unitatea a fost modernizată între anii 2011-2012, dar din lipsă de fonduri, aparatura medicală nu a putut fi pusă în funcțiune la momentul finalizării lucrărilor. „Aparatura performantă care a fost montată vine în sprijinul spitalului, dar și al pacienților, pentru că le vor fi puse diagnostice mult mai precise, iar medicul își va da seama dacă afecțiunile pot fi tratate doar în Ambulatoriu sau este nevoie de internare. Așa se vor diminua zilele de internare, iar pacienții vor fi investigați cu aparatură de ultimă generație”, ne-a precizat medicul Gheorghe Bercea, directorul Spitalului Municipal.
Ambulatoriul dispune de cabinete medicale în specialitățile psihiatrie, ORL, stomatologie, ginecologie, chirurgie, cardiologie, pediatrie, recuperare medicală și radiologie. Din toamnă, va deveni funcțional și cabinetul de dermatologie, pentru că medicul specialist, care a ocupat postul, va termina rezidențiatul. Începând cu anul viitor, vor deveni funcționale și cabinetele de neurologie și oftalmologie.
Primarul Constantin Armencea a declarat că anul acesta municipalitatea intenționeze să fina-lizeze mai multe investiții. „Consolidarea și modernizarea sediului Primăriei Adjud și darea în folo-sință a Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Adjud sunt doar două din investițiile pe care le vom inaugura în perioada următoare. Tot în acest an vom mai finaliza lucrările de modernizare a străzii Constructorilor, stradă care face legătura între DN 11A și DN 2, zona care cuprinde blocurile ANL din municipiul Adjud”, a spus primarul Constantin Armencea.