Biblioteca Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, jurizarea Concursului Interregional de Artă Plastică și Iconografie „Prietenie, armonie și culoare”. Acesta a fost organizat de Cercul de Pictură-Desen, coordonat de profesoara Adriana Chelaru și la el au participat, prin intermediul lucrărilor, Cluburile Elevilor din Slănic-Prahova, Tecuci și Motru, Palatele Copiilor din Constanța, Brăila și Pitești, Cercul de Pictură din Liești, județul Galați, Liceul Bănățean Oțelu Roșu, școlile din Nereju, Movilița și Mănăstioara, județul Vrancea, precum și Åcoala Pungești, județul Vaslui.
Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni și pe categorii de vârstă, iar juriul, alcătuit din preotul Daniel Merloiu și profesoara Mihaela Cârjan, a evaluat peste 200 de lucrări. La secțiunea „Icoane pe sticlă”, câștigătorii locului I au fost Valentin Marin, din Panciu (clasele I-IV), Cosmin Gâfei, de la Åcoala Pungești-Vaslui (gimnaziu) și Elena Guță, din Panciu (liceu), iar la „Icoane pe lemn”, Gabriel Gabor, din Liești (clasele I-IV), Adelina Alexe (gimnaziu) și Andreea Tolofeanu (liceu), ambele din Tecuci.
La „Artă Plastică”, punctajul cel mai mare l-au obți-nut Mihaela Cruceanu, din Panciu (clasele I-IV), Simona Åuteu, din Prahova (gimnaziu), Elena Guță și Ana Maria Nicanău, ambele din Panciu (liceu).
La „Ouă decorative”, câștigătoarele sunt Izabela Muntianu, din Pungești-Vaslui (clasele I-IV) și Iuliana Iuga, din Movilița (gimnaziu), la Ouă încondeiate, colectivul clasei a IV-a de la Åcoala Brădăcești-Nereju și Daria Deaconu, din Panciu (gimnaziu), iar la secțiunea „Picturi pe coji de ouă”, locul I a revenit Mihaelei Cruceanu, din Panciu.
De asemenea, la „Colaje”, premiul I a fost obținut de Adrian Dragu, de la Åcoala Brădăcești-Nereju și Eusebiu Achitoaie, de la Grădinița Fitionești. Concursul a mai avut și o secțiune rezervată felicitărilor de Paște, la care câștigătorii sunt Elena Seciu (clasele I-IV) și Åtefania Manolache (gimnaziu), ambele din Movilița, precum și Andreea Măciucă (grădiniță) de la Brădăcești-Nereju.