Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

George Ailenei joacă la Manchester HC, Dan Dragu la Newham Flames


   Handbalul din Adjud este reprezentat cu brio în Marea Britanie. Doi sportiv, descoperiți și formați la Clubul Sportiv Åžcolar din Adjud au ajuns să joace pentru echipe din Albion și se mândresc cu faptul că sunt români. Dan Dragu este component al echipei Newham Flames, iar George Ailenei joacă la formația Manchester HC. Dan Dragu este un jucător produs de CSÅž Adjud din generație cu Rotaru Ionuț, a jucat și la echipa de seniori CSM Adjud până s-a desființat în anul 2006 pe postul de portar – a activat în cadrul Comisiei județene de handbal ca arbitru făcând cuplu cu Rotaru Silviu – un sportiv foarte serios care cu siguranță dacă ar fi mai avut echipa de seniori la Adjud și-ar fi continuat activitatea sportivă de performanță, echipa fiindu-i o trambulină de lansare pentru marea performanță. 
   Din păcate, totul s-a terminat la nivel de seniori. „Ailenei George a cochetat și cu lotul național, a câștigat două medalii cu clubul nostru, s-a transferat la Rom Cri Brașov, a revenit înapoi la Adjud fiind participant la diferite turnee finale și semifinale cu juniorii 2 și 1 – după terminarea liceului a plecat în Anglia, unde are părinții. Lucrează în domeniul calculatoarelor, evoluează ca extremă stânga și inter stânga posturile pe care a evoluat, este un jucător de o valoare deosebită dintr-o generație de excepție din care au mai făcut parte Toșa Alex fost jucător la U. Suceava, actualmente și el în Anglia, Petrea Alin – jucător la Suceava, Dorneanu Cătălin la Galați, Oană Marian în Anglia, Roban Teodor la Suceava, Tănase George la Focșani”, a spus profesorul Emil Dumitru, inima handbalului din Adjud. „A fost o generație de excepție, cu sportivi care au dorit performanța și care au gustat-o din plin – marea nereușită – o echipă de seniori la Adjud care cu siguranță ar fi făcut față rigorilor Diviziei A și care s-ar fi aflat printre protagonistele seriei”, a mai spus antrenorul Emil Dumitru. 
   Într-o altă ordine de idei, zilele trecute, a avut loc la Bacău, turneul final al Campionatului Național masculin de juniori III la care au participat și doi adjudeni – sportivul Taraș Mihai, component al echipei campioane, CSM Bacău și care evoluează din sezonul 2012-2013 pe postul de portar și arbitrul Dumitru Adrian în cuplu cu Åžerbu Teodor din București, care au oficiat la acest turneu arbitrând printre alte jocuri și finala care a opus echipele din Bacău și Minaur Baia Mare.
CSÅž Adjud – inima handbalului din Adjud
   Clubul Sportiv Åžcolar Adjud este cunoscut, în special, în Vrancea pentru victoriile obținute în urma unei muncii asidue și a perseverenței antrenorilor și sportivilor. Prima catedră de handbal a fost înființată în 1992 la CSÅž Adjud, antrenoare fiind prof. Lenuța Dumitru, iar în 1993 și 1994 s-au mai înființat două, avându-i ca antrenori pe Emil Dumitru și Narcis Cristea. Până în 1992, activitatea clubului s-a desfășurat sub titulatura de Liceul de Chimie Adjud. 
   Primele „roade” ale handbalului adjudean au apărut în momentul în care s-au înființat catedre de specialitate în paralel cu fondarea unor clase cu profil sportiv la Åžcoala nr. 4, actualmente Åžcoala „Mareșal Alexandru Averescu”. În 1999 echipa Liceului „Emil Botta” Adjud, având în componență sportivi de la CSÅž (Adrian Dumitru, Nicu Babeș, Bogdan Talpău, Marian Nechita, Cristi Croitoru) a obținut medalia de bronz la Campionatul Åžcolar de la Alexandria.
   Până în anul 2000, au participat la diferite acțiuni ale lotului național sportivi precum: Daniel Ciura, Ionuț Moraru, George Nica, Cătălin Plantoș și Andrei Ghimpu. Echipa de juniori III s-a clasat pe locul 8 în 2000 și 2002 la turneul de la Brăila. Această perioadă s-a caracterizat cu rezultate mulțumitoare, lipsa unei săli de antrenament s-a răsfrânt asupra rezultatelor echipelor, nereușind să obțină medalii. Anii 2005 și 2006 au fost cei mai buni pentru handbalul adjudean, deoarece în 2005 echipa de juniori IV devine campioană națională la turneul de la Iași, avându-i în componență pe Claudiu Matei, Robert Banu, Cătălin Dorneanu, Cosmin Bejan, George Ailenei, Alexandru Toșa, Răzvan Bucur, Marian Oana, Cătălin Bordei, Serban Corcodel și Ionuț Iordan. 
   Tot echipa de juniori 4 devine în 2006 vicecampioana României, adăugându-se doi noi jucători: Cătălin Bodin și Alin Petrea. Sportivul Cătălin Bodin a fost cooptat în Centrul de Excelență de la Sighișoara, unde a participat la diferite activități ale Lotului României la Campionate Mondiale, Europene. În 2007, echipa de juniori 4 ocupă locul I la Festivalul Handbalului Juvenil, Baia-Mare, echivalentul unui campionat național, Gabriel Stoian a fost declarat cea mai mare speranță. Echipa de juniori 3 câștigă medalia de bronz în 2008 la Sighișoara și 2009 (Cluj), învingând echipele Clubului Sportiv Åžcolar Sf. Gheorghe, respectiv LPS Timișoara.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?