Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Indemnizaţii de alegeri şi normă de hrană pentru funcţionarii Prefecturii


   Alegerile de anul trecut au fost profitabile pentru funcționarii Instituției Prefectului, arată declarațiile de avere aferente lui 2012. Cele două runde de alegeri locale și parlamentare au adus sume importante în portofelul funcționarilor, unii dintre ei câștigând chiar și nouă mii de lei din indemnizațiile acordate pentru organizarea procesului electoral.

   Veniturile din 2012 ale funcționarilor de la Prefectură au fost majorate substanțial de cele două runde electorale din anul trecut. Alegerile locale și parlamentare au fost profitabile pentru funcționarii care au fost însărcinați cu organizarea procesului electoral. Sumele nu au fost egale, unii funcționari primind, de exemplu, doar patru mii lei, iar alții, cum este cazul lui Ionel Ionuț, obținând nouă mii lei din aceste indemnizații. De asemenea, o sursă de venit suplimentară a fost norma de hrană, acordată personalului Ministerului Administrației, care a fost de circa șase mii lei pe parcursul anului.
    Declarațiile de avere depuse de șefii Prefecturii nu arată schimbări semnificative față de cele depuse anul trecut. Cel puțin în cazul prefectului Cătălin Popescu. Acesta a declarat datorii de 76 mii euro la o bancă în urma a două credite contractate în 2005 și 2008, scadente în 2035 și 2038. Veniturile prefectului au constat, anul trecut, în salariul de la fosta societate unde a fost angajat, respectiv Ilimarflor, în valoare de 14 mii lei și, cel de la Prefectură de aproape 20 mii lei, norma de hrană de peste trei mii lei și indemnizația pentru alegeri de 4.140 lei. În ceea ce privește bunurile imobile, situația nu s-a schimbat față de anul trecut. Prefectul a declarat 8,3 hectare de teren agricol la Odobești și Focșani. Cel de la Odobești este moștenirea soției, la fel ca și un hectar de pădure la Bordești. În ceea ce privește locuința, prefectul a declarat un apartament la Focșani, unde titularul este soția, precum și un spațiu comercial la Odobești.
    Anul 2012 a fost unul bun pentru subprefectul Cristi Misăilă, care a făcut mai multe investiții. Familia Misăilă a cumpărat două suprafețe de teren agricol la Movilița, respectiv Panciu, cu o suprafață totală de aproape patru hectare. Subprefectul Misăilă are de plată 65 mii euro din creditele contractate în 2007 și 2008, scadente în 2017 și respectiv 2043.  În ceea ce privește veniturile din 2012, subprefectul a obținut din salariu peste 28 mii lei, la care se adaugă norma de hrană de 5.308 lei și salariul pentru primele luni din anul trecut, cât a fost funcționar la Consiliul Județean. Subprefectul a mai declarat indemnizații în urma alegerilor în valoare de peste cinci mii lei și venituri din agricultură în valoare de peste 9 mii lei.

Ajutoare financiare de 20 mii lei

    Sunt însă unii funcționari din Prefectură care par să o ducă mai bine decât șefii lor. Implicați în diferite proiecte, aceștia obțin venituri suplimentare care le majorează semnificativ conturile din bănci. Un exemplu este Camelia Cotun. Ca și salariu, aceasta a declarat peste 26 mii lei la care se adaugă norma de hrană de peste 7.200 lei, indemnizațiile pentru alegeri de la Prefectură -3.385, primăria Vizantea Livezi – 2.293, primăria Vînători – 3.331. Mult mai lungă este lista de venituri suplimentare. De la Fundația Åžcoala Română de Afaceri, din activitatea de formare profesională a obținut peste 22 mii lei, de la Corul Pastorala încă trei mii lei, de la CNDIPT, din activități didactice, încă 1.400 lei, de la Comisia acreditare CNFPA încă 1.500 lei, de la Perform Center (formare profesională adulți) – 4.300 lei, Marcip Com (activitate de formare profesională) – 4.380 lei, AJOFM (Consiliul Consultativ) – 2.292 lei, CJAS (Consiliul de Administrație) – 176 lei, dar și 1.300 lei din activitățile derulate prin PFA.
    Alți funcționari au primit ajutoare financiare care le-au sporit veniturile. Astfel, auditorul Mihaela Popescu a avut un salariu de peste 28 mii lei, la care se adaugă veniturile din asigurarea contabilității la patru firme vrâncene, Provest Electronic, Scarlet, GIA Tehnic Management, Domiclean Serv. Auditorul a mai avut o indemnizație pentru alegeri de aproape opt mii lei și o normă de hrană de peste 6 mii lei. Veniturile însă i-au fost rotunjite cu un ajutor financiar de 20 mii lei de la Lucian Popescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?