Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat, ieri, cu compania Erbașu Construcții SA București, protocolul de preluare a bazinului olimpic de la Focșani, construit în Cartierul Sud. Practic, în acest moment, bazinul de polo se află în proprietatea CNI și urmează ca în zilele următoare aceasta să predea investiția Consiliului Județean Vrancea. Lucrările la bazinul olimpic de la Focșani au fost finalizate încă de luna trecută, iar constructorul a efectuat recepția tehnică la finalizarea lucrărilor. Mai bine de o lună de zile, constructorul a executat probe cu echipamentele instalate, a încărcat cele două bazine cu apă și a trecut la încălzirea apei. Atât încărcarea cu apă cât și încălzirea s-au făcut gradual, pentru a elimina apariția unor presiuni suplimentare asupra bazinelor, sau pentru a elimina treptat diferențele mari de temperatură. De asemenea, s-au executat probe cu sistemul de recirculare a apei și cu sistemul de menținere a parametrilor pe care trebuie să îi aibă apa din bazine, ambele sisteme complet automate.
Practic, acest proiect include un bazin de competiție cu o suprafață de 832 de metri pătrați, cu o adâncime de 2,3 metri, un bazin de antrenament de 312 metri pătrați, cu o adâncime variabilă între 1,2 și 1,6 metri, o tribună cu 400 de locuri. Clădirea a fost concepută pe trei niveluri: nivelul 1 corespunde subsolului destinat spațiilor tehnice, nivelul 2, sau parterul, este destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor și sălii bazinului, iar nivelul 3 este destinat gradenelor și circulației spectatorilor.
Lucrările la acest important obiectiv de investiții au demarat în decembrie 2015, iar valoarea lor este de aproape 35 de milioane de lei. Lucrările au fost executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Cristian Erbașu, președintele grupului de firme Erbașu, a declarat că este un proiect foarte frumos, omologat de Federația Internațională de Polo, și va fi al treilea bazin de acest gen realizat în România, după cel de la Complexul Steaua și cel de la Miercurea Ciuc.