Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Peste 60% dintre români folosesc dispozitivele mobile personale în interes de serviciu


   Peste 60% dintre români utilizează cel puțin o dată pe zi dispozitivele mobile personale în interes de serviciu, iar jumătate dintre companiile private încurajează această tendință, estimează SAP România, subsidiara locală a furnizorului german de soluții software pentru business SAP.
   Printre cele mai active companii care permit această practică se numără cele din domeniul media, retail și producție, însă majoritatea omit implementarea unor soluții de securitate și gestiune integrată a dispozitivelor mobile, situație care expune organizațiile la riscuri considerabile. „Cele mai multe companii care încurajează angajații să utilizeze propriile dispozitive mobile în interes de serviciu nu conștientizează riscurile cauzate de pierderea sau furtul acestora și consideră angajații principalii responsabili privind securitatea informațiilor stocate. Accesul neautorizat la date confidențiale din partea unor persoane necunoscute reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri la care companiile se expun în momentul utilizării dispozitivelor mobile”, a declarat Vlad Stănescu, SAP Mobility Solutions.
Informațiile de business sunt de cele mai multe ori transmise prin email și stocate individual, pe dispozitive mobile personale sau pe site-uri terțe de transfer de fișiere, însă aceste metode sunt nesigure. Conform unui studiu internațional, 80% dintre angajați accesează documente când sunt în afara companiei, 66% utilizează platforme terțe pentru transferul fișierelor, iar aproape 90% dintre aceștia nu cer acordul personalului IT și 77% utilizează propriile dispozitive mobile pentru serviciu.
   Astfel, principalele aspecte care trebuie avute în vedere în momentul utilizării dispozitivelor mobile personale în interes de serviciu sunt comunicarea și conectarea securizată la rețelele organizației, criptarea datelor rezidente pe dispozitive, precum și administrarea sau urmărirea acestora la distanță, potrivit sursei citate.
   În acest sens, companiile trebuie să se orienteze către implementarea unor soluții specifice, de ultimă generație, care să asigure administrarea și securizarea tuturor dispozitivelor mobile din companie, indiferent de tipul platformei mobile folosite, mai arată SAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?