Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Medici noi la Spitalul Județean și Spitalul Militar din Focșani


    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani și-a mărit efectivul de cadre medicale. Mai mulți medici tineri, din diferite specializări, care abia au terminat rezidențiatul, s-au alăturat colectivului medical din cadrul Spitalului Județean, doi dintre aceștia fiind soț și soție. 
Astfel, de la data de 1 februarie, doctor Cristian Lebu, specializarea oncologie, s-a alăturat medicilor din cadrul secției Oncologie, doctor Andrei Scânteianu, specializarea psihiatrie, oferă consultații medicale de specialitate în cadrul cabinetului Psihiatrie din Ambulatoriul spitalului. Medicul Bianca Ursărescu va oferi consultații medicale în cadrul dispensarului TBC, iar doctorul Vlad Ursărescu s-a alăturat colectivului medical din cadrul secției Boli Infecțioase. Doctor Diana Cheato va opera pacienții din secția Chirurgie plastică. Din data de 1 martie, colectivului medical al secției de Boli Interne i se va alătura doctor Dana Corduneanu, iar colectivului secției Chirurgie Generală doctorul Cristian Onia.
    Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focsani este un spital de categoria III: nivel de competență mediu, deservește populația județului din aria administrativ-teritorială unde își are sediul și, doar prin excepție, din județe limitrofe, pentru afecțiuni cu grad mediu de complexitate. Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani este o unitate sanitară publică cu Unitate de Primire a Urgențelor (UPU), asigurând primul ajutor și asistentă medicală de urgență persoanelor a căror stare de sănătate este critică și care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale. În componență are și Ambulator de Specialitate Integrat. Pentru pacienții internați, spitalul asigură și răspunde de calitatea actului medical, condiții de cazare, igiena, alimentație și prevenire a infecțiilor nosocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului Sănătății.
     Furnizarea serviciilor medicale se asigură în regim continuu, fiind organizate 12 linii de gardă în toate specialitățile medicale și chirurgicale. Platoul tehnic al spitalului este asigurat de laboratoare (explorări funcționale, anatomie patologică, radiologie), secție de sterilizare, bloc operator, farmacie cu circuit închis și stație de distribuție a oxigenului. În 2013 și 2014 au fost modernizate secțiile: Pediatrie, Reumatologie și Laborator BFT, Bloc Operator, Ortopedie. Acest proces de modernizare s-a făcut și prin donații și cu forță de muncă proprie a spitalului și va continua. Laboratorul de Analize Medicale este externalizat către Medcenter-Focșani. 
    Și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focsani au venit doi medici noi, unul dintre el fiind cunoscut vrâncenilor mai întâi în calitate de medic chirurg, dar și de manager al Spitalului Orășenesc Panciu, acolo unde și-a început cariera, apoi ca medic chirurg al Spitalului Județean de Urgență. Este vorba de doctor Mihai Ionescu, medic primar chirurgie generală și competență în endoscopie digestivă, care a plecat de la Spitalul Județean, iar de la 5 ianuarie 2018 s-a alăturat colectivului medical al secției Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani. De asemenea, doctor Daniel Sebastian Joițaru, medic specialist ortoped, s-a alăturat colectivului medical al compartimentului ortopedie-traumatologie.
    Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani este un spital de categoria III: nivel de competență mediu, deservește populația județului din aria administrativ-teritorială unde își are sediul și, doar prin excepție, din județe limitrofe, pentru afecțiuni cu grad mediu de complexitate. Spitalul Militar de Urgență Focșani are ca misiune de bază asigurarea asistenței medicale de specialitate pentru: personalul militar și civil, pensionarilor militari, veteranilor de război precum și membrilor familiilor din garnizoanele arondate: Bacău, Buzău și Vrancea, precum și pentru civilii din aceste județe sau județele limitrofe.
 Spitalul Militar Focșani a dat în folosință, în luna ianuarie a acestui an, un nou Computer Tomograf, achiziționat anul trecut, la finele lunii august. Achiziția face parte dintr-un program derulat de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, de dotare a spitalelor militare. Computerul Tomograf este deservit de personalul încadrat în laboratorul de radiologie și imagistică medicală. Aparatul este pus la dispoziție pentru toți pacienții, indiferent dacă aceștia vin din mediul militar sau din cel civil, cu recomandarea medicilor specialiști. Pentru un consult CT va fi nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie, sau de la medicul specialist care recomandă o astfel de investigație ca fiind necesară în stabilirea diagnosticului precis. Investigația nu va fi contracost atât timp cât pacientul este internat, analiza intrând în cadrul serviciilor medicale decontate de Casa OPSNAJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?