Ionel Ambrozie a avut posibilitatea să se întâlnească, sâmbătă, cu profesorii de educație fizică și sport din județ din noua sa postură, respectiv cea de inspector școlar de specialitate. Pentru noul an școlar, Ambrozie propune cadrelor didactice performanță, multă mișcare și seriozitate în desfășurarea activității. De asemenea, el dorește reintroducerea probei de sport în structura de probe a examenului de Bacalaureat, pentru a reașeza această disciplină pe un loc important în educație. De astăzi, profesorii de educație fizică și sport vor demonstra dacă îndemnurile lui Ambrozie vor fi sau nu respectate.
Profesorii de educație fizică și sport și-au dat întâlnire, sâmbătă, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, în cadrul consfătuirii pe discipline susținută pentru prima dată de profesorul Ionel Ambrozie din postura de inspector școlar de specialitate. Primul punct al dezbaterii a făcut referire la examenul de Definitivat. În opinia noului inspector, punctajul minim pentru acest examen ar trebui coborât la 6, pentru că oricum, mai ales la disciplina educație fizică și sport, anul acesta niciun candidat nu a reușit să promoveze examenul. „Am propus la consfătuirea națională ca Definitivatul să fie coborât la nota 6 cu elaborare de subiecte accesibile, în care să fie prezente și subiecte din metodică alături de teorie și psihopedagogie”, a precizat inspectorul Ionel Ambrozie.
Inspectorul pentru educație fizică și sport le-a adus în atenție profesorilor necesitatea reintroducerii ca probă la alegere la examenul de Bacalaureat a educației fizice și sportului, așa cum era în anii precedenți. Ambrozie a avut chiar și o discuție oficială pe această temă cu reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale. El a precizat că are nevoie de sprijinul profesorilor pentru ca această idee să prindă contur. „Stimați colegi, eu nu sunt militar și nici comisar, deci eu nu vă comand, iar dumneavoastră trebuie să executați. Consider că trebuie să transformăm mereu în valori cu existență obiectivă toate acțiunile și activitățile noastre legate de acestă disciplină și reprezentate prin indicatorii de frecvență la ore de eficiența lecțiilor și a antrenamentelor, de calitatea actului educațional și competițional. Vom reuși să rezolvăm acest lucru prin implicarea dumneavoastră, prin seriozitatea dumneavoastră, prin sprijinul și încrederea pe care v-o acord și vom reuși împreună”, a spus Ambrozie.
Mai multe performanțe sportive cu elevii
Educația sportivă va trebui să își recâștige rolul meritat în interesul elevilor, iar pentru asta profesorii sunt îndemnați la performanță. Însă nu doar pentru obținerea gradației de merit, ci să fie făcută performanță care să îi fie de folos elevului. Așadar, orele de educație fizică și sport ar trebui tratate cu mai multă seriozitate, iar planurile întocmite cu rigoare. „Îmi doresc, pentru o mai bună viziune a mea în viitorul acordării gradației de merit sau alte stimulente, aprobarea de cercuri și activități sportive cât mai multe. Este evident că și rezultele de performanță mă interesează, dar cel mai mult campionatul școlii, la ramurile de sport pe care le doriți să le efectuați și competițiile între școli, între licee trebuie să existe. Trebuie să realizăm cât mai multe competiții sportive. Să fie efectuate activitățile extrașcolare, nu doar să fie prinse ca număr suplimentar de ore, iar cadrele didactice să nu le facă. Important este să se facă educație fizică și mișcare”, a mai îndemnat Ionel Ambrozie.
În final, profesorii de educație fizică și sport au fost sfătuiți să stea departe de scandaluri și aproape de sala de sport. Orice conflict trebuie adus la cunoștință mai întâi directorului unității de învățământ, iar mai apoi inspectorului de specialitate Ambrozie, după care va fi prezentat Inspectoratului Åcolar Județean.