Mai multe educatoare și învățătoare din localitățile Focșani, Adjud, Vidra și Panciu vor avea posibilitatea să se instruiască în domeniul acordării primului ajutor în caz de urgență, în cadrul proiectului „Școala salvatorilor și a victimelor”. În acest scop, luni, la Galeriile de Artă din Focșani, va fi organizată o primă întâlnire cu o parte din beneficiarele acestui proiect, proiect ce își propune să vină în sprijinul cadrelor didactice, care au în clase și copii bolnavi, iar un minimum de cunoștințe în acordarea primului ajutor le-ar ajuta foarte mult.
În total, 160 de cadre didactie din învățământul preșcolar și primar vor fi instruite în domeniul acordării primului ajutor medical, instruirea făcându-se în lunile noiembrie și decembrie, urmând ca în lunile ianuarie și februarie 2014 informațiile dobândite să fie împărtășite părinților și chiar copiilor. „Cursul de prim ajutor este eficient pentru doamnele educatoare și învățătoare. În momentul în care suntem în situații de criză nu știm cum să reacționăm, iar acum învățăm acest lucru. Ca și cadru didactic nu trebuie să avem cunoștințe medicale, dar cele de prim ajutor sunt de mare folos”, a spus educatoarea Lili Sandu, care este vicepreședinta Asociației educatoarelor filiala Vrancea și face parte din echipa de implementare a proiectului.
„Școala salvatorilor și a victimelor” se va desfășura pe o perioadă de 8 luni, timp în care vor afla informații utile atât cadrele didactice cât și părinții și elevii. Proiectul a fost inițiat de Crucea Roșie, în parteneriat cu Asociația Educatoarelor filiala Vrancea, dar și cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Cursul de prim ajutor ar costa în mod normal 150 de lei fiecare persoană beneficiară, însă în acest caz nu va fi plătit niciun leu, pentru că se desfășoară cu finanțare europeană, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.