Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: Un locuitor din Cîmpineanca, nemulțumit că i se pune APOMETRU LA FÂNTÂNĂ


    Un locuitor din comuna Cîmpineanca, unde au avut loc lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemului de apă și canalizare” ne-a sesizat faptul că cei de la CUP vor să îi pună apometru pe fântână, din care momentan se alimentează și în casă și folosește apa și pentru irigat în grădină. Omul spune că nu i se pare normal să i se contabilizeze câtă apă consumă din fântâna proprie și că apometrul ar trebui montat la intrarea în casă. „Eu am această fântână forată, care este proprietatea mea. Cei de la CUP vor să îmi pună apometru pe fântână. Cum să facă așa ceva? Cu ce drept? Mi se pare normal, cum este și la bloc, să am apometrul la intrarea în casă, la baie, pentru că apa de la fântână o folosesc și pentru udat în grădină, nu mi se pare normal să plătesc pentru asta”, ne-a spus Marin Dragomir, de pe Strada Crizantemei din Cîmpineanca. Cetățeanul ne-a spus că dorește să aibă apă curentă și canalizare, mai ales că soția sa are nevoie de îngrijire specială, fiind imobilizată, însă vrea să plătească corect. „Nu vrem să se bată joc de noi. Unde am avut apa de la comună, cei de la CUP au tras și ei țeavă și au pus apometru. Au venit să fac contract, dar deocamdată nu ne-am înțeles și zilele trecute au venit și mi-au luat apometrul. E corect?”, se mai întreabă cetățeanul. Acesta ne-a spus că deocamdată nu a încheiat contract pentru apă, până la lămurirea situației, deși pentru racordarea la sistemul de canalizare a cheltuit circa 1.500 de lei pentru instalația proprie din curte. 
 Directorul SC Compania de Utilități Publice SA Focșani ne-a spus că toate sursele de apă proprii, inclusiv fântânile, trebuie contorizate. De asemenea, fântâna poate fi folosită exclusiv pentru irigat și în acest caz cetățeanul nu va plăti nimic. Însă, cu condiția ca instalația de apă din casă să fie separată de instalația de irigat din sursă proprie. „Sursele de apă proprii trebuie să fie contorizate. Trebuie să existe o siguranță sanitară pentru sursele publice. În cazul în care puțul are o instalație separată de cea din casă, este în regulă dacă îl folosește pentru irigat în grădină, nu va plăti nimic. Trebuie să prezinte o schiță a instalației interioare și problema se poate rezolva”, ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul SC CUP SA Focșani.
 Proiectul „Reabilitarea și extinderea sistemului de apă și canalizare din comuna Cîmpineanca „, care face parte din proiectul la nivel județean Vranceaqua, a fost finalizat în urmă cu o lună de zile. Prin acest proiect, cofinanțat din fonduri europene, cu o valoare de 13 milioane de lei la Cîmpineanca, în această localitate a fost reabilitată rețeaua de alimentare cu apă pe 19 străzi, iar rețeaua de canalizare a fost extinsă pe 24 de străzi. Cât privește consumatorii casnici, proiectul a condus la crearea a 826 de branșamente la rețeaua de apă și alte 1.138  racorduri la rețeaua de canalizare. Au fost construite 525 metri de conducte de refulare și o stație de pompare a apelor uzate. Locuitorii din Cîmpineanca beneficiază, prin noul sistem, de aceeași apă pe care o consumă și focșănenii, apa fiind pompată din Vâlcele către toată comuna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?