Diplomaților vrânceni le place vinul de la Casa Panciu, considerat cel mai bun vin din România în urma degustărilor realizate în decembrie. Competiția organizată de Institutul de Relații Internaționale și Cooperare Economică reunește anual cele mai bune vinuri din România, iar Vinul Diplomaților pentru 2014 a fost ales cel produs de Casa Panciu-colecția Sagio, un cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, iar cel mai bun spumant a fost ales Muscatul Ottonel de la același producător.
Potrivit unui comunicat, Casa Panciu a introdus în concurs o largă gamă de vinuri, printre care Sauvignon Blanc, Fetească Alba, Fetească Neagră, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Băbească Neagră sau vinuri din gama Sagio, maturate cel puțin 12 luni în barrique-uri de diverse origini (franțuzesc, american sau românesc). „Vinurile de la Casa Panciu au stârnit entuziasmul comisiei de diplomați, reprezentând trei continente (câte trei diplomați din Asia, Africa și Europa, ce provin din principalele piețe de desfacere a produselor vini-viticole românești). Casa Panciu a reușit să cucerească asistența nu doar prin varietatea sortimentelor de vin prezentate, dar și prin caracteristicile deosebite ale vinurilor spumante prezentate. Prin aromă, tărie, culoare, calități organoleptice și profunzimea vinurilor, oferite pentru degustare, Casa Panciu a reușit să demonstreze diplomaților că vinul românesc, din regiunea Vrancea, nu și-a scris ultima pagină și nici nu și-a spus ultimul cuvânt”, se arată în comunicat.
Titulatura de Vinul diplomaților înseamnă nu doar recunoaștere internă și internațională a producătorilor, dar va fi oferit și ca element de protocol, de recunoaștere a imaginii României, în toate delegațiile internaționale din anul 2014. „Delegațiile străine ce vor sosi în țara noastră vor putea să guste magia vinului românesc, prin produsele Casa Panciu, iar în toate delegațiile internaționale noi vom aduce produse de la Casa Panciu, ca semn al înaltei calități a vinului românesc pe toate meridianele globului”, a declarat profesorul dr. Anton Caragea, directorul Institutului de Relații Internaționale și Cooperare Economică.
Distincția acordată vinurilor de la Casa Panciu este rezultatul eforturilor echipei de profesioniști în vinificație care au reușit să readucă Vrancea în topul producătorilor de vin din țara noastră. Casa Panciu produce peste 20 de sortimente de vinuri liniștite și spumante, de o calitate deosebită, beneficiind de cadrul natural deosebit al ariei Å¢ifești, zonă cu o îndelungată expunere solară, cu un pământ de cea mai bună calitate, neepuizat de agricultura intensivă, fără chimicale și fără tratamente agresive.
Casa Panciu este inima și sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 de hectare situate la Å¢ifești, în podgoria Panciu, cultivate cu soiuri frantuzești precum Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel și Cabernet Sauvignon, dar mai ales cu cele mai renumite și iubite soiuri românești de Fetească Albă sau Regală, Åarbă, Băbească Neagră și Fetească Neagră.