Consiliul Județean Vrancea va angaja un avocat care să reprezinte instituția într-un litigiu aflat pe rolul Curții de Apel Galați și în care s-au depus mai multe contestații la licitația ce a avut ca obiect „Construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, Stație de Sortare si Stație de Compostare în Haret”, din cadrul proiectului Vrancea Curată. Valoarea lucrărilor la acest Centru este de 53.688.423 lei.
În referatul care însoțește proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor județeni în ședința extraordinară de astăzi, se arată că în situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, necesare autorităților și instituțiilor publice nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură, în condițiile legii, numai cu aprobarea consiliilor județene. „În prezent, la nivelul instituției noastre se desfășoară licitația având ca obiect «Construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, Stație de Sortare si Stație de Compostare în Haret» a cărei valoare estimată este de 53.688.423 lei. În urma comunicării rezultatului procedurii o serie de operatori au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor aceasta instituție pronunțându-se prin Decizia nr. 4254/C1/4636,4642/2013. Împotriva soluției pronunțate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Consiliul Județean Vrancea a formulat plângere la Curtea de Apel Galați, pe rolul acestei instanțe fiind înregistrat dosarul nr. 1318/44/2013. Având în vedere valoarea foarte mare a procedurii care face obiectul plângerii depuse la Curtea de Apel Galați considerăm că este necesară angajarea unui avocat care să reprezinte interesele Consiliului Județean Vrancea”, se arată în referat.
În același comunicat se mai precizează că angajarea unui avocat este necesară deoarece acest domeniu este unul deosebit de complex și se impune angajarea unui avocat specializat în probleme de achiziții publice evitându-se în acest fel prelungirea inutilă a procesului și apariția unor erori cu ocazia soluționării cauzei. „Evitarea oricăror greșeli în procesul de soluționare a cauzei este cu atât mai importantă cu cât proiectul este finanțat în mare parte din fonduri comunitare. Prin urmare, în cazul în care instituția noastră nu întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării în bune condiții a proiectului există riscul aplicării de corecții financiare care, având în vedere valoarea foarte mare a acestuia, nu pot fi suportate de Consiliul Județean Vrancea din fonduri proprii”, se mai arată în referatul Consiliului Județean Vrancea.