Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Eminescu, sărbătorit la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“


   Elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focșani îl vor readuce în atenție pe marele poet național Mihai Eminescu, în cadrul unei activități speciale, ce se va desfășura astăzi, în cadrul proiectului interjudețean „Valori Naționale în Istorie și Literatură”. Prezenți la sărbătoarea eminesciană vor fi elevi și profesori de la Colegiul Național  „Al. Vlahuță” din Râmnicu-Sărat, scriitori vrânceni, dintre care amintim pe Gheorghe Neagu, Ștefania Oproescu și Constanța Cornilă.
   Programul va include activități ale catedrei de limba română și ale catedrei de discipline socio-umane din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Elevii din clasele IX-XII vor valorifica propriile experiențe de lectură ale operei lui Mihai Eminescu prin realizarea și prezentarea unor materiale video, recitări, prezentarea unor interviuri, a unor exerciții de creație sau prin jocuri de rol și interpretare muzicală. Dintre activitățile ce vor fi organizate astăzi la această unitate de învățământ amintim: „Este Eminescu un model pentru tinerii de azi?”, „Eminescu și Junimea” sau „Dialog imaginar Eminescu – Titu Maiorescu”.
   De asemenea, elevii de la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Rămnicu Sărat, coordonați de profesorul Petrache Plopeanu, vor oferi gazdelor un moment de muzică și poezie, inspirate de creația poetului Mihai Eminescu. Activitatea care marchează împlinirea a 164 ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu se desfășoară la sediul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani, sub coordonarea profesorilor Aurora Stoian, Maria Drăgan, Adriana Măimăscu, Dorina Surlă, Mihaela Bacău și a profesorului bibliotecar Gabriela Chipon.
   Proiectul interjudețean „Valori Naționale în Istorie și Literatură” este derulat de Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, în parteneriat cu Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu” din Focșani și Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Rămnicu Sărat. Proiectul este coordonat de profesori de la cele trei instituții implicate, respectiv Nina Plopeanu, Petrache Plopeanu, profesorul bibliotecar Gabriela Chipon și profesoarele Maria Florența Drăgan și Mariana Dascălu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?